Pentru Alonso, locul trei de la Austin valorează cât o victorie

de Daniel Popescu
Luni, 19.11.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fernando Alonso spune că locul trei obţinut la Austin se simte ca o victorie după numeroasele probleme din calificări, în special pentru că rămâne în cursa pentru titlul mondial.

Pentru noi, acest weekend este ca o victorie.

Fernando Alonso
Pilot Ferrari
Fernando Alonso a prelungit suspansul pentru titlul mondial până în ultima cursă a sezonului, după ce a terminat cursa de la Austin pe locul trei în spatele lui Sebastian Vettel.

Pilotul Scuderiei Ferrari a obţinut doar locul nouă pe grila de start, însă a promovat pe şapte după penalizarea lui Romain Grosjean pentru schimbarea cutiei de viteze şi strategia adoptată de Ferrari pentru penalizarea intenţionată a lui Felipe Massa. Ulterior, spaniolul a urcat până pe locul patru în primul tur şi şi-a asigurat prezenţa pe podium după abandonul lui Mark Webber, fiind mai mult decât mulţumit de această performanţă.

"Ştim că speranţele noastre la titlu sunt în viaţă datorită performanţelor din primul tur al curselor. Întotdeauna ne-am calificat pe şapte sau opt şi terminăm primul tur în primii trei sau patru, iar apoi cursă devine mai uşoară dacă eşti în grupul din frunte.

Duminică am ştiut că avem o şansă bună. Am încercat să depăşesc piloţi în primul viraj, iar apoi ritmul s-a îmbunătăţit. Pentru noi, acest weekend este ca o victorie. Nimeni nu credea după antrenamente că vom pierde doar trei puncte (n.r - în faţa lui Sebastian Vettel), aşa că suntem bucuroşi că am avut o duminică bună şi că am câştigat puncte bune", a precizat spaniolul.

Alonso priveşte cu încredere spre oportunităţile deschise de Marele Premiu al Braziliei, chiar dacă matematic şansele sale la titlu sunt reduse: chiar dacă va câştiga la Interlagos, Alonso va fi campion doar dacă Vettel nu termină în primii patru.

"Mergem în Brazilia cu posibilitatea de a lupta pentru campionat. Pentru asta am luptat pe tot parcursul anului. Numai Vettel este într-o poziţie mai bună decât noi. Ar trebui să fim mândri de noi înşine, să ne bucurăm de cursa şi să vedem rezultatul la sfârşitul ei", a mai precizat el.

Via FIA

Comentarii (13)

  • Presimt o problema la masina lui Seby cu alteratorul in Brazilia. Cel mai bun sa castige :).
    10 10
  • GrosJan
    pentru Ferrari locul 2 e naspa, pentru Alonso locul 3 e o mare izbanda. Vreo nepotrivire pe undeva? Las' ca se inteleg bine la bani ...
    Eu am prezis prin 2010 ca locul 3 pentru Alonso o sa fie un mare ceva :))) hehehe, ce-mi place sa-mi dea timpul dreptate ...
    9 20
  • Grosjan, iar ai incurcat t5abletele!!! daca aici ar fi campionatul intergalactic de debitat prostii ai castiga tot pana la locul 19.675.562.666 iar restul locurilor ar fi ocupate de un hipopotam, o vaca si o maimujta nascuta cu 5 luni inainte de termen!!!
    11 8
  • Speranţele lui Alonso la titlu sunt în viaţă datorită mai multor factori:
    - locul 1 obtinut de Hamilton in cursa din USA
    - "strategiei echipei" prin retrogradarea intentionata a colegului de echipa (prin ruperea sigiliului de la cutia de viteze)
    - startului foarte bun pe care-l are Alonso (la modul general) in primul tur. A fost cea mai mare si singura lui realizare: de pe locul 7 sa ajunga pe locul 4 in primul viraj. In rest a muncit mult, pe pneuri medium inca a fost binisor dar pe hard a mers foarte prost.
    Deznodamantul s-a amanat cu inca o saptamana doar ca ramane provocarea: poate Alonso cu Ferrari sa castige cursa din Brazilia ?
    Daca aici raspunsul e foarte indoielnic mai departe nu prea mai are rost sa mergem cu presupunerile.
    8 4
  • "Pilotul Scuderiei Ferrari a obţinut doar locul nouă pe grila de start, însă a promovat pe şapte după penalizarea lui Romain Grosjean"- Daniele, Daniele, tind sa cred ca esti ruda cu GrosJan:
    9-1=7 ? Care sa fie motivul pentru care mananci cu lopata? Sa dai de inteles ca locul obtinut de Alonso a fost posibil datorita ajutorului din partea comisarilor? =))
    3 8
  • GrosJan
    ntz, ntz, ntz. Muulta frustrare in postul tau. Doare? Fuga la medic!
    3 10
  • GrosJan
    e, cu poza asta mai merge. Are palarie de caunbou.
    6 8
  • Ctlnmihai
    da-i cu jignirile ca atata poti ... zise el dupa ce a dat tot ce rea mai "bun" in el :)
    1 5
  • @Speed: "a promovat pe şapte după penalizarea lui Romain Grosjean pentru schimbarea cutiei de viteze şi strategia adoptată de Ferrari pentru penalizarea intenţionată a lui Felipe Massa."

    Observi vreo diferenta?
    11 1
  • presimt ca Halonso nu o sa ia startul in Brazilia. Cel mai bun sa castige. Hmm, vreo contradictie pe undeva?
    3 8
  • unubun
    admin, nu spune nimic obiectiv despre alonso ca il jignesti personal pe posedatul ala; musca si latra pe oricine nu-i ridica osanale lui alonso.
    7 6
  • @daniel.popescu, mii de scuze!!! Stiam doar de penalizarea lui GrosJan (pt.ca n-am vazut cursa) si citind acea parte din fraza mi s-a parut la inceput penibila afirmatia asa ca n-am mai citit restul. Inca o data iti cer scuze, si-ti doresc o seara buna!
    4 3
  • pomanagiul
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru