Perez: "A venit timpul să aflu dacă voi pilota pentru Ferrari"

de Daniel Popescu
Miercuri, 01.08.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sergio Perez consideră că este momentul potrivit să afle pentru ce echipă va concura în sezonul 2013 şi solicită o clarificare a interesului Scuderiei Ferrari pentru serviciile sale.

Esential 47 de puncte a obtinut Perez in acest sezon, aproape dublu decat Massa (25)
Sergio Perez a fost unul dintre principalii favoriţi să-l înlocuiască pe Felipe Massa la Ferrari în sezonul 2013 după locul doi obţinut în condiţii dificile în Marele Premiu al Malaysiei, atunci când pilotul echipei Sauber a avut chiar oportunitatea să lupte pentru victorie cu Fernando Alonso.

Ulterior, mexicanul a dispărut din atenţia presei internaţionale după ce Luca di Montezemolo a afirmat că nu este suficient de matur, o serie de alţi piloţi apărând ca potenţiali favoriţi să devină coechipierul lui Alonso. Totuşi, Perez consideră că a venit momentul potrivit să afle care este viitorul său în Formula 1 şi aşteaptă un răspuns din partea Scuderiei Ferrari.

"A fost un sezon foarte încărcat până acum, dar în curând va veni momentul să mă gândesc la viitorul meu. Dacă există o oportunitate cu Ferrari sau cu altă echipă, atunci este momentul potrivit să ştiu.

Va trebui să văd care sunt opţiunile şi după aceea voi decide. Dar cred că am făcut o treabă foarte bună în acest sezon. Am demonstrat că sunt rapid şi constant", a declarat el.

Totuşi, rezultatele obţinute de Perez în 2012 au fost departe de a fi constante. Pe lângă locul doi de la Sepang, el a mai urcat pe podium şi la Montreal, însă în rest a terminat doar de două ori în puncte. Chiar şi în acest context, mexicanul susţine că şi-a demonstrat valoarea în Formula 1 în prima jumătate a sezonului.

"A fost puţin oscilant, dar trebuie să luăm în calcul multe lucruri. Nu putem uita că suntem o echipă de mijlocul clasamentului, aşa că mă simt confortabil în această poziţie. Obiectivul meu este să am în continuare curse bune şi apoi voi decide foarte curând ce voi face în viitor", a adăugat el.

Via SkySports

Comentarii (1)

  • se cam grabeste si asta nu va fi pe placul mai multor echipe care posibil lar dori la echipa lor...mai bine ar sta cuminte si si-ar creia o imagine de baiat cuminte si rabdator si poate va avea mai mult succes
    8 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru