Perez: "Aş fi putut câştiga în Malaysia"

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 26.03.2012
Sergio Perez este convins că ar fi putut câştiga cursa de la Sepang, însă admite că şi locul doi este unul foarte bun pentru o echipă precum Sauber.

Sergio Perez a produs una dintre marile surprize ale Marelui Premiu al Malaysiei, ocupând locul doi în spatele lui Fernando Alonso.

Pentru o bună perioadă de timp, pilotul echipei Sauber a fost mai rapid decât rivalul au de la Ferrari, însă o greşeală comisă chiar când îl ajunsese din urmă l-a determinat să piardă timp şi să nu-l mai poată ataca. Chiar şi în acest context, mexicanul este încântat de rezultatul obţinut pentru Sauber.

"Cred că victoria a fost posibilă. Evident, echipa a făcut o treabă foarte bună şi m-a chemat la boxe la momentul potrivit. Am pierdut timp la al doilea pitstop, dar am reuşit să-l ajung pe Alonso tur după tur. Am pierdut controlul monopostului şi am pierdut lupta pentru victorie. Chiar şi aşa, a fost o zi grozavă pentru echipă. M-au chemat la momentul potrivit. A fost dificil să menţin monopostul pe circuit din cauza condiţiilor dificile şi a fost incredibil. A fost crucial să mă cheme la boxe la momentul potrivit", a declarat mexicanul.

În urma rezultatului de la Sepang, Perez ocupă locul cinci în clasamentul general cu 22 de puncte, cu patru mai multe decât campionul mondial Sebastian Vettel.

Perez a devenit primul mexican după Pedro Rodriguez în 1971 care termină o cursă de Formula 1 pe podium.

Via | FIA

Taguri: Malaysia, Perez, Sauber

Comentarii (9)

  • Perez
    A condus foarte bine, dar imi pare ca nui apreciaza la justa valoare pe ceilalti, Nu s-a luptat cu Alonso deloc, l-a ajuns pur si simplu si a iesit in decor.
    11 3
  • @ddorel
    sa prinzi pe cineva din urma este o lupta. Daca nu ar fi, inseamna ca la raliuri nu lupta nimeni. Dar totusi ....
    Crezi ca Alonso nu a luptat sa mentina ecartul?
    Il apreciaza pe Alonso. Sa vedem cum o sa aprecieze Alonso daca o sa piarda la anu in fata lui Perez in calitate de coechipier. Va recunoaste cinstit asta? O sa aprecieze asta sau o sa denigreze? Istoria spune ca alege calea denigrarii.
    4 13
  • Simona
    buna cursa Perez :)
    la mai multe, macar la fel cu asta!
    6 3
  • e cinstit tipul, 10+
    A fost crucial sa ma cheme la boxe la momentul potrivit ...
    5 0
  • sper sa vina la Ferrari mai devreme de 2013. Daca se vrea, se poate. Numai sa vrea si alonso (nu prea cred) ca el e legatura cu banii santander.
    2 4
  • Pentru comu
    Nu compara Rally cu Formula 1, sunt diferite, la rally nu sint toti pe traseu si se intrec, acolo conteaza timpul, nu si F1. Mare folos ca a juns cu 2secunde in urma lui Alonso. ESTE AL DOILEA SI NU LA DEPASIT , si asta conteaza. si ce daca Maldonado s-a tinut in urma lui Alonso toata cursa, nu tot pe sase avea sa fie?
    Conteaza al citilea treci linia.
    7 1
  • @ddorel
    exagerezi. Daca erau mai multe ture sau daca nu iesea de pe traseu era o formalitate sa treaca de alonso cu drs. Era mult mai rapid si fara drs. Daca perez ar fi asteptat zona cu drs alta era istoria cursei. Nu poti sa spui ca nu conteaza faptul ca l-a urmarit si prins. Comparatia cu Maldonado este exagerata.
    1 4
  • ...
    Daca , daca, daca... Daca Alonso avea bolid rapid ii sufla Perez si altii din urma...
    Daca Grosjean nu-l lovea pe Schumacher acesta nu era in spate,
    Daca Button nu lovea masina era in fata lor , Iti gasesc un million de "daca"
    A facut exact ceea ce si Maldonado, doar l-a urmarit,(aici e F1 si nu conteaza cit stai in spate, ca tot in spate stai) si gresit fix ca Maldonado,doar ca Perez a avut mai mult noroc ca nu era gard.
    Nu fi naiv si crede ca Perez l-ar putea presa pe Alonso. Nu e Sauber asa de bun ca sa puie probleme celor de sus, la fel ca si Ferrari, asa au fost circumstantele.ca au ajuns mai sus sa se bata, de altfel poate tot ei doi se bateau dar mai in spate. Alonso deja si-a demonstrat talentul ,nu odata , Perez inca mai are de aratat
    P.S. asta ca a fost in spatele lui Alonso l-ar ajuta poate sa-si gasesca un loc mai bun la anul
    8 1
  • $$$
    totul cred ca se reduce la bani, va dati seama cati bani inseamna punctele astea, de aceea cred ca i s-a spus ca au nevoie de acel loc anul trecut au strans 44 puncte tot anul cred si anul asta au deja 30, cred ca se aloca o anumita suma de bani de la FIA pentru nr. de puncte dar si pentru locul final ocupat, evident ca ar fi vrut sa castige erau mai multe puncte dar e mai usor de ajuns un pilot si mai greu de depasit chiar su DRS, vezi Schumy vs Ham anul trecut in Italia, l-a ajuns usor dar a stat tururi bune in spatele lui...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru