Perez şi Hamilton, îngrijoraţi de degradarea rapidă a pneurilor

de Daniel Popescu
Joi, 21.02.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sergio Perez şi Lewis Hamilton afirmă că noile pneuri Pirelli se degradează mai repede decât se aşteptau pe circuitul de la Barcelona.

Sesiunea de teste de la Jerez nu a reprezentat un indicator bun pentru pneuri din cauza asfaltului abraziv, însă lucrurile sunt pe punctul de a se schimba la Barcelona, iar primele impresii nu sunt deloc pozitive.

Pirelli a anunţat că noile specificaţii se degradează mai repede decât cele de anul trecut, însă Sergio Perez susţine că degradarea este mai mare decât se aştepta, însă speră ca lucrurile să se îmbunătăţească.

"Este foarte, foarte dificil cu degradarea, este o mare surpriză. În mod normal iarna vedem o degradare mare, dar niciodată nu a fost atât de multă. Vom avea curse desfăşurate la temperaturi reci precum aici, aşa că este un motiv de îngrijorare, dar încă învăţam despre pneuri şi sper că lucrurile să se schimbe. Este dificil să facem două-trei tururi cu pneuri. După primul tur începem să ne luptăm cu degradarea, aşa că este dificil să înveţi ceva despre monopost din cuaza stabilităţii", a declarat pilotul echipei McLaren.

Urmareste Automarket
Declaraţia sa este cu atât mai surprinzătoare cu cât vine din partea unui pilot care anul trecut s-a evidenţiat printr-o gestionare foarte bună a pneurilor, având la activ numeroase curse cu o singură oprire la boxe.

Informaţiile sunt însă confirmate şi de Lewis Hamilton, un pilot mai agresiv ca stil de pilotaj, care a obţinut însă un timp bun cu pneurile hard.

"Am avut pneurile hard dimineaţă şi a fost destul de bine. Dar în general toate pneurile au degradare şi nu este uşor să avem grijă de ele", a declarat pilotul echipei Mercedes AMG.

Via SkySports, SkySports

Comentarii (3)

  • ghita444
    Se va gasi ceva pt pneuri ,pt a nu se mai degrada asa de repede ,la cata ''materie cenusie'' se gaseste in F1, poate niste huse sa le imbrace[cand intra la schimburi de pneuri ,schimba numai husele] s-au de ce nu ,niste covoare pe care sa le puna pe pista.Asa se intampla cand este ''monopol''la pneuri.Vai de mama ei unde a ajuns F1....
    8 5
  • ali-baba
    Aceste pneuri sunt construite de Pirelli cu asemenea specificatii la cererea FIA, dar ce sa te faci cu unii ca ghita
    3 1
  • florin sm
    ghita444. dupa mintea ta ar fi bune si prezervativele.....
    2 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru