Peter Sauber nu exclude vânzarea echipei

de Daniel Popescu
Luni, 08.07.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sauber a admis că în prezent nu deţine resurse financiare pentru a termina sezonul şi nu exclude vânzarea echipei, întrucât altfel riscă să nu mai poată concura în Formula 1.

În principiu, sezonul nu este asigurat. Dacă nu va exista o altă metodă, există posibilitatea de a vinde echipa.

Peter Sauber
Proprietar Sauber
Peter Sauber a vorbit pentru prima oară despre gravele probleme financiare pe care le are echipa pe care a fondat-o cu 20 de ani în urmă.

Elveţianul a admis că în prezent Sauber nu are fonduri suficiente pentru a încheia sezonul 2013 şi nu a exclus varianta de a vinde echipa, chiar dacă aceasta va fi o soluţie de ultim moment.

"Suntem într-un moment foarte dificil. Resursele noastre sunt foarte limitate şi situaţia este ruşinoasă. În principiu, sezonul nu este asigurat. Dacă nu va exista o altă metodă, există posibilitatea de a vinde echipa, dar suntem departe de asta. Închiderea echipei nu reprezintă o opţiune. Focul din interiorul meu este întreţinut de situaţii ca acestea şi nu putem face altceva decât să luptăm", a declarat el pentru televiziunea elveţiană Sportpanorama.

Timpul reprezintă o mare problemă.

S-ar putea să nu fim capabili să concurăm dacă furnizorii încep să oprească furnizarea de componente către noi.

Peter Sauber
Proprietar Sauber
Sauber a confirmat speculaţiile că este aproape de semnarea unui contract de sponsorizare, însă a admis că echipa riscă să nu mai poată concura dacă înţelegerea nu va fi parafată în timp util.

"Suntem foarte încrezători în această privinţă şi, dacă totul decurge bine, până la sfârşitul lunii vom da undă verde. Avem şi un plan B, dar timpul reprezintă o mare problemă. S-ar putea să nu fim capabili să concurăm dacă furnizorii încep să oprească furnizarea de componente către noi", a adăugat el.

Această ultimă situaţie este generată de faptul că Sauber nu şi-a plătit la timp furnizorii de componente, chiar dacă elveţianul insistă că angajaţii echipei şi-au primit salariile conform graficului.

"Situaţia nu afectează numai dezvoltarea monopostului, ci şi furnizorii.

În cea mai mare parte suntem priviţi cu înţelegere, dar este o situaţie foarte stresantă pentru noi şi, din multe puncte de vedere, dureroasă", a concluzionat el.

Situaţia financiară precară a echipei l-a determinat deja pe Matt Morris, şeful departamentului de design, să plece la McLaren, în timp ce Nico Hulkenberg a activat o clauză de contract prin care poate părăsi echipa în orice moment. Presa internaţională speculează că Sauber negociază semnarea unui contract de sponsorizare cu miliardarul rus Boris Rotenberg, însă pe listă şi află şi numele conaţionalul său Roman Abramovich, care deţine clubul de fotbal Chelsea.

Via GMM

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru