Petrov: "Pot fi liderul echipei la Renault"

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 28.03.2011
Vitaly Petrov susţine că poate fi liderul echipei Renault după ce l-a surclasat fără drept de apel pe Nick Heidfeld în prima cursă a sezonului.

Vitaly Petrov a produs marea surpriză în Marele Premiu al Australiei, după ce a terminat pentru prima oară în carieră pe podiumul de premiere. Singurul rus din Formula 1 a plecat de pe poziţia a şasea a grilei, a urcat două poziţii după start şi ulterior a mai câştigat un loc datorită unei strategii cu numai două opriri la boxe.

În schimb, coechipierul său Nick Heidfeld a avut un weekend de coşmar, terminând doar pe locul 14, după ce în prealabil a ratat calificarea în Q2.

În acest context, Petrov este convins că poate fi liderul echipei Renault în acest sezon, în ciuda experienţei lui Heidfeld. "Nu cred că trebuie să răspund la asta, pentru că puteţi vedea şi voi. Dar da!", a replicat rusul când a fost întrebat la conferinţa de presă de după cursă dacă poate conduce echipa.

Abilităţile lui Petrov au ieşit la iveală inclusiv la start, când nu s-a temut de duelurile cu campionii mondiali Fernando Alonso şi Jenson Button.

"Mă bucur să fiu (n.r - pe podium) alături de aceşti băieţi (n.r - Sebastian Vettel şi Lewis Hamilton).

Startul nu a fost rău şi am încercat să-l atac pe Alonso, iar apoi l-am văzut pe Button în faţă, aşa că de ce să frânez mai devreme? Am luat piciorul de pe frâna şi am încercat să-i depăşesc pe amândoi, ceea ce a fost grozav. Tot weekendul a fost destul de bun, dar nu ştiam unde ne situăm. Am avut câteva părţi noi şi după antrenamentele de vineri am fost foarte puternici, iar claificarile nu au fost prea rele. Apoi ne-am concentrăm pe cursă, am făcut totul perfect şi trebuie să fim mândri de poziţia noastră", a mai precizat el.

Via | Autosport

Comentarii (10)

  • mobius
    Petrov
    Are tupeu si este plin de el si asa cum merg lucrurile este posibil sa aiba un viitor in F1. Clasarea in fata lui Alonso este insa urmarea unor conjuncturi favorabile rusului. Alonso a fost mai rapid decat Petrov si chiar cu o oprire la boxe mai mult decat rusul, daca ar mai fi fost trei tururi, l-ar fi depasit.Asta este insa deja poveste, realitatea este cea pe care am vazut-o cu totii.
    18 9
  • Petrov
    conjuncturi
    daci cand perde Alonso conjuncturi .... cand castiga supercampionas nu ne mai gandim la conjuncturi, nu-i asa?
    Alonsito nu avea titlu in 2005 daca tinem cont de conjuncturi. Nu avea nici in 2006 iar daca tinem cont de conjuncturi. Dar daca inchidem ochii si il slavim pe Alonso cand castiga (indiferent de maniera in care o face) de ce sa nu il punem la locul lui atunci cand pierde? Uite, Petrov ii cam arata spatele monopostului de la o vreme lui Alonso.
    Lasa-le d-zeului de conjuncturi. Un pilot bun se claseaza in fata in calificari. E important, face parte din pilotaj. Un pilot bun are un start bun. E important, face parte din pilotaj. Un pilot bun face depasiri si risca atunci cand situatia o cere. E important, face parte din pilotaj. Intelegi cum sta treaba cu Alonsito? Deci gata cu scuzele!
    13 8
  • Totusi pe langa bani pe care ii aduce are si talent, daca nu ma insel vara trecuta se discuta despre mutarea lui Kimi Raikkonen la Renault (recunosc ca sunt fan Kimi dar aici raman corect), si sa vorbit ca Renault il tine pe Petrov la Renault pentru bani cu fara parteneriatul cu Lotus asta e alta poveste. Iata ca Renault a demonstrat prin fapte nu prin vorbe de ce l-a tinut pe Petrov,ca la luat pe Button ca pe Alosno nu mai conteaza asta a iesit pe 3? a iesit totul a fost corect? a fost a luat locul pe merit ? da . Deci comentariile ca se putea ca nu astea nu isi mai au rostul. Deci se vede ca are si talent doar nu degeaba a fost vicecampion Gp2 in 2009 daca nu ma insel. Mai asteptam surprize frumoase de la el pentru ca poate si nu numai de el ci si de alti tineri promitatori
    6 2
  • ,,În schimb, coechipierul său Nick Heidfeld a avut un weekend de coşmar, terminând doar pe locul 14, după ce în prealabil a ratat calificarea în Q2.'' Locul 14 este efectiv calificat in Q2 Nick a ratat la mustata Q2 el a terminat pe locul 18 calificarile din cate stiu
    0 4
  • @ mobius
    Alonso este un pilot bun. Dar nu stie sa piarda.
    Cand el a luat titlurile lui mondiale era la Renault si era in timpul cand Michelin era in F1. Michelin a plecat....renault nu a mai facut nimic.

    Alonso a plecat la McLaren... o lua in mod regulat in freza de la Hamilton care era in primul lui sewon in F1. Sa nu mentionam mentodele lui de intimidare pentru Hamilton si santaj catre Ron Dennis ca sa ii saboteze masina lui Lewis (in recent editata biografie a lui Bernie Ecclestone).

    Sa nu uitam ca la Singapore... el a castigat pentru ca echipa i-a cerut lui Piquet sa intre in zid ca Alonso.. sa castige/sa aiba conjunctura sa castige.

    Anul trecut cel putin o data (Cand s-a auzit live) i s-a cerut lui Masa... ca sa ii "creeze conjunctura" lui Alonso ca el sa castige.

    Iar Alonso in ultima etapa anul trecut tot in spatele lui Petrov a fost la Abu Dhabi.

    Cum a terminat asa a si inceput Alonso sezonul... in spatele lui Petrov. Haha :)

    Este pilot bun Alonso si va avea curse bune indiferent de conjunctura. Pacat ca Massa s-a crispat de cand spanilul e cu el in echipa.
    Sincer ma bucur pentru Petrov. Ii un luptator.
    8 5
  • Am sa-l citez pe Kubica: "Petrov are o casca prea mica pt capul lui" - dupa cursa de anul trecut din Ungarai unde s-a clasat pe locul 5.
    5 2
  • *Ungaria
    1 1
  • @dmd
    da dom'le e mare de cap dar NU si greu de cap. Ai vazut ce bine s-a descurcat la debutul sau la conferinta de presa. Asta spre deosebire de alti debutanti, nu toti ce-i drept.
    5 1
  • @dmd
    fie si asa!... imi cam dau seama ca nu se simtea prea bine anul trec in spatele/umbra lui Kubica, ce a fost a trecut... acum cred ca casca de anul asta e pe masura!!!
    Anul trec echipa a pus accent pe Kubica, iar Petrov nu mai era in atentia lor si poate nici masina singura nu mai era la nivel de buna ca a lui Kub. Sa nu uitam si de starea psihologica a omului... (Massa poate tot in asta stare e..). Spre sf. de sezon de an trec Petrov risca 90% sa nu mai intre in sezonul 2011, iar dupa ADhabi i s-au ridicat % datorita duelului cu Alonso.
    In rest cred ca n-ar trebui de dat replici crezindu-te prea mare... viata se schimba!!!
    4 1
  • vedete
    ovatiile si aplauzele pentru rus pe podium au fost mai puternice ca cele pentru Vettel si Hamilton la un loc, amutisera si comentatorii RTL ,acum Petrov e pe val ,ceilalti, sint doar fosti campioni si atit.
    sper ca aprecierile celor dinainte sa fie pentru pilotul Petrov nu pentru vedeta Petrov
    6 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru