Petrov trebuie să decidă până în 10 decembrie dacă rămâne la Renault!

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 29.11.2011
Renault i-a solicitat lui Vitaly Petrov să decidă până în 10 decembrie dacă vrea să rămână la echipă şi să-l aibă coechipier pe Kimi Raikkonen.

Revenirea lui Kimi Raikkonen în Formula 1 pune în pericol viitorul lui Vitaly Petrov în cadrul echipei Renault, care va fi redenumită în Lotus începând din sezonul 2012.

Rusul are deja contract pentru sezonul 2012, însă managerul său a dezvăluit marţi că Renault i-a dat un ultimatum potrivit căruia până în 10 decembrie trebuie să anunţe echipa dacă doreşte să fie coechipierul fostului campion mondial.

"După ce a fost anunţată decizia de astăzi, mi s-a oferit foarte puţin timp, practic 10 zile. Avem timp până în 10 decembrie să decidem dacă Petrov rămâne sau pleacă", a declarat Oksana Kosachenko, managerul lui Petrov, pentru agenţia de presă RAI Novosti.

Întrebată ce ar putea învăţa Petrov de la Raikkonen dacă va rămâne la Renault, ea a adăugat: "Ai pus întrebarea în modul potrivit. Dacă Petrov rămâne la echipă".

Aparent, decizia de-ai oferi un ultimatum unui pilot care este deja sub contract pentru 2012 este bizară, însă nu este exclus ca Raikkonen să vină la Renault în postura de pilot numărul 1.

Dacă Petrov are o clauză de egalitate în cadrul echipei, actualul său contract nu ar mai putea fi respectat în cazul în care ar trebui să joace rolul de locotenent al finlandezului.

Petrov a devenit practic pilotul de bază al Renault în 2011 după accidentul suferit de Robert Kubica în raliuri în luna februarie, însă a terminat sezonul doar pe locul 10 cu 37 de puncte. Recent, rusul a criticat dur performanţele echipei în presa internaţională, însă conflictul a fost aplanat după ce şi-a cerut scuze.

În plus, se vehiculează că Renault ar putea renunţa şi la serviciile şefului Eric Boullier, ca parte a unui amplu program de restructurare în departamentul de conducere.

De altfel, în comunicatul care anunţă revenirea lui Raikkonen, Renault a admis că în perioada următoare va face mai multe anunţuri spectaculoase despre viitorul echipei.

Via | RIA Novosti

Comentarii (1)

  • AndreiF1
    Petrov nu cred ca mai este binevenit la Lotus, nu de alta dar Lotus detin probabil peste 75% din echipa.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru