Piloţii nu vor concura la Nurburgring dacă se repetă penele de la Silverstone

de Daniel Popescu
Vineri, 05.07.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Piloţii au anunţat că nu vor lua startul în cursa de la Nurburgring în cazul în care penele suferite la Silverstone se vor repeta în antrenamentele sau calificările din Marele Premiu al Germaniei.

Totuşi, piloţii au decis să ne retragem imediat din eveniment dacă probleme similare se vor manifesta pe parcursul Marelui Premiu al Germaniei.

GPDA
Comunicat de presa
Asigurările date de Pirelli cu privire la siguranţa pneurilor furnizate în sezonul 2013 nu i-au impresionat pe piloţii din Formula 1, care au anunţat joi seară că sunt decişi să boicoteze cursa de duminică de la Nurburgring în cazul în care penele suferite la Silverstone se vor repeta pe parcursul antrenamentelor sau calificărilor din următoarele două zile.

Anunţul a fost făcut prin intermediul unui comunicat de presă al Grand Prix Drivers' Association (GPDA), organizaţia care apără interesele tuturor piloţilor din Formula 1.

"Piloţii GPDA doresc să-şi exprime îngrijorările cu privire la evenimentele de la Silverstone. Avem încredere că schimbările aduse pneurilor vor avea rezultatele dorite şi că probleme similare nu vor avea loc în Marele Premiu al Germaniei. Suntem pregătiţi să concurăm la limită, aşa cum facem întotdeauna şi aşa cum se aşteaptă echipele, sponsorii şi fanii."

"Totuşi, piloţii au decis să ne retragem imediat din eveniment dacă probleme similare se vor manifesta pe parcursul Marelui Premiu al Germaniei, întrucât această problemă evitabilă cu pneurile ar pune din nou în pericol vieţile piloţilor, comisarilor şi fanilor", precizează GPDA în comunicatul de presă.

Dacă retragerea din cursă va fi uşor de luat în cazul unor probleme cu pneurile în antrenamente sau calificări, nu este foarte clar cum vor reuşi piloţii să o boicoteze dacă penele vor apărea chiar în timpul acesteia.

Pirelli a adus la Nurburgring pneuri spate cu o structură din kevlar similară cu cea de anul trecut în locul structurii metalice, considerând că în acest mod va rezolva problemele înregistrate la Silverstone.

Via GPDA

Comentarii (3)

  • mirel_f1
    Foarte bine e inatmisibil ce sa intamplat la Silverstone,Pirelli trebuie sa ia masurii sau sa lase pe alti mai buni...
    9 6
  • Un atac cu sarm din partea echipelor asupra celor de la Pirelli. De s-ar mai alatura si fanii...
    6 2
  • Daca problemele apar in cursa as vrea sa vad si eu primul pilot care se va decide sa boicoteze cursa.... indiferent ce se va intampla, in afara de steagul rosu, o sa traga toti la limita
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru