Pilotii au decis: Senna este cel mai bun pilot din istoria F1!

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 10.12.2009
Ayrton Senna a fost desemnat cel mai bun pilot din istoria Formulei 1, in urma unui sondaj efectuat pe baza voturilor a peste 200 de piloti.

Publicatia britanica Autosport a realizat unul dintre cele mai ample proiecte jurnalistice din ultima perioada, provocarea constand in desemnarea celui mai bun pilot de Formula 1 din toate timpurile.

Pentru realizarea acestui obiectiv, 217 piloti din toate generatiile au fost invitati sa stabileasca un top 10 pe baza preferintelor personale, iar punctele au fost acordate in ordine descrescatoare de la 10 pana la un punct.

In urma centralizarii voturilor, triplul campion mondial Ayrton Senna a fost desemnat cel mai bun pilot de Formula 1 din istorie, fiind urmat de septuplul campion mondial Michael Schumacher si de cvintuplul campion mondial Juan Manuel Fangio.

potrivit sondajului, Fernando Alonso este cel mai bun pilot din actuala generatie, in timp ce Sebastian Vettel ocuopa locul 26, Jenson Button locul 30, iar Lewis Hamilton locul 17.

Printre pilotii care au participat la vot se numara Schumacher, Paul Pietsch, cel mai batran pilot de Formula 1 in viata (98 de ani), Jose Froilan Gonzalez, cel mai "vechi" castigator al unei curse, dar si cei mai multi concurenti din acest sezon.

Iata topul primilor 10 piloti din istorie in opinia celor 217 piloti care au votat:

 Loc  Pilot
 1  Ayrton Senna
 2  Michael Schumacher
 3  Juan Manuel Fangio
 4  Alain Prost
 5  Jim Clark
 6  Jackie Stewart
 7  Niki Lauda
 8  Stirling Moss
 9  Fernando Alonso
 10  Gilles Villeneuve

Rezultatele complete au fost publicate in revista Autosport din aceasta saptamana, iar topul primilor 40 este disponibil pe internet pe microsite-ul realizat special de Autosport pentru acest eveniment.

Comentarii (13)

  • NeoGalaxy
    @Gilleneuve
    Baiatul asta intre ce ani a concurat in Formula 1? Nu de alta dar nu l-am gasit nici in memoria mea si nici pe internet...

    P.S. Ce tarani astia care au votat... Lewis Hamilton nu apare nicaieri... ce prosti...
    P.S. Frumos clasament pentru ca sunt piloti din toate erele si multi sunt si foarte talentati.
    0 0
  • NeoGalaxy
    lEWIS hAMILTON nu apare in acest clasament pentru ca nu este un pilot ... este o tentativa de pilot penibil si arogant.Taran esti tu daca ai impresia ca LH al tau are dreptul sa fie printre pilotii de mai sus.
    1 0
  • NeoGalaxy
    @boghybb
    Mah... era o remarca plina de ironie... Ai inteles gresit... si te-ai dat mare degeaba. Si sa stii... LH nu este al meu... eu saracul sunt primul detractor al lui LH by the way :)
    0 0
  • clasament
    Sincer, clasamentul nu mi se pare a fi facut dupa valoarea pilotilor. Cat mi-ar fi de simpatic Vettel (loc 26) nu poate fi considerat momentan mai bun decat Jones(loc31) sau Reutemann (loc 34)
    0 0
  • Orbilor
    Lewis Hamilton apare in top chiar in urma lui Felipe Masa! Hahahaha!
    Se pare ca "tentativa de pilot" de care spuneti nu-i chiar tentativa....................
    0 0
  • Clasament
    Nu putea fi nimeni altul in top. Daca as fi participat la sondaj as fi ales acelasi lider. Si poate ca l-as fi pus pe locul doi chiar pe Prost si pe locul 3 pe podium pe Gilles Villeneuve. Am tras cu ochiul si la pilotii care au votat. Printre ei sunt si fratii Schumacher si sunt sigura de alegerea lui Michael - cel mai titrat pilot a votat CEL MAI BUN PILOT DIN ISTORIA F1! Categoric cel mai bun!
    0 2
  • Senna
    In sfirsit se face dreptate.
    2 1
  • Primul
    Dupa parerea mea, primul este J M Fangio. Nu cred ca l-a prin vreunul dintre noi, dar m-am uitat putin pe istoria F1. Tipu' a castigat cele 5 titluri cu 4 echipe (Alfa Romeo, Maserati, Mercedes si Ferrari) in 7 ani de participare (din 1950 pana in 1957 cu 1952 pauza), iar cand nu a fost primul a fost al doilea. In plus, a castigat cam jumatate din cursele la care a participat, asta intr-o vreme in care fiabilitatea masinilor era redusa. Desi sunt fan Schumi si am vazut numai niste filmulete cu Fangio, cred ca el (F) este primul.
    1 1
  • NeoGalaxy
    @Parere
    J M Fangio este cel mai bun pilot in anii de inceput ai Formulei 1 si practic unul dintre cei mai buni "All around" daca vreti, Jackie Steward si Niki Lauda sunt cei mai buni in era lor, desi eu sunt fan Niki, urmeaza Ayrton in epoca urmatoare si evident Schumi in epoca moderna.
    Din fericire gusturile nu se discuta, asa ca cel mai bun este cel pe care il consideram fiecare dintre noi, cel mai bun nu trebuie sa fie nici cel cu cele mai multe puncte, nici cele mai multe titluri si nici cel mai talentat la pilotat.

    P.S. In functie de varsta fiecare va vota un alt pilot... pentru ca nu pot sa admiri un pilot pe care nu l-ai putut vedea pilotand, zic eu.
    1 0
  • ce trebuia sa fie demonstrat a fost demonstrat
    Cei desemnati sa hotarasca, sunt cei mai reprezentativi in ceea ce priveste competenta pentru acest domeniu (fosti si actuali piloti de F1). Eu le acord intreaga mea incredere. In privinta primului loc as fi ales acelasi lucru cu ochii inchisi, dar sunt foarte bucuros ca in topul celor zece se afla si Fernando Alonso, singurul pilot aflat actualmente pe grila de start. Sunt convins insa ca Alonso va mai urca intr-un astfel de clasament, dar oricum se confirma faptul ca este cel mai bun pilot din generetia actuala.
    1 0
  • Michael Schumacher, Ayrton Senna
    Sunt absolut uluit de ce a spus "NeoGalaxy", tu te declari fan F1 ? Tu in primul rand nu stii cu ce se "mananca" sportul acesta, nu spune tu ca cei care l-au votat pe "MARE" Ayrton Senna sunt "tarani". Ayrton Senna a fost unul dintre cei mai buni piloti din lume, poate chiar cel mai bun, iar tu vii cu niste comentarii de... Asa tampenii nu am auzit in viata mea legate de formula 1, sa zici despre Ayrton Senna asa ceva ?! SUNT TOTAL ULUIT !! Nici macar nu poti vorbi la ceea ce a facut Ayrton Senna pentru formula 1 si pentru sporturile cu motor. In al doilea rand, te duci si iti cumperi un manual despre istoria formulei 1 si despre acest sport in sine, iar apoi poti veni aici si sa comentezi.

    Eu cred ca Michael Schumacher a fost cel mai bun pilot al formula 1 si indreznesc chiar sa spun ca a fost cel mai bun din sporturile cu motor, nu sunt niste afirmatii nefondate. Oricum un respect deosebit pentru ceilalti din top, dar Michael Schumacher si Ayrton Senna au fost cei mai buni piloti. Poti sa faci referire la mai multe categorii de alegere in care fiecare ar putea castiga.

    Apropo, Lewis Hamilton in acest top ?! Hahaha... Gluma buna... Pentru ce sa fie in acest top, pentru aroganta ? Da cred ca ar fi "cel mai bun" din istorie fara doar si poate.

    "mobius" da... dar mai sunt si cativa care se "pricep" la formula 1, "NeoGalaxy".
    0 1
  • fan Senna
    de ce trebuie sa isi exprime oricine parerea aici?sa te intrebi unde este hamilton in acest clasament este un act de curaj pe care unii inconstienti vad ca si-l asuma orbecaieste! in top 10 nu intra nigel mansel si ala se intreaba unde e hamilton...!!!
    diferenta intre shumi si senna este ca intre bine si rau...shumi isi calcula victoria pe cand senna o obtinea prin talent si HAR. ma intreb oare care ar fi fost rezultatul unor dueluri intre schumi si senna in apogeul carierelor lor??? nu stiu daca germanul ar fi avut aceeleasi rezultate daca in timpul cursei in fata sa era senna sau prost iar berger, patrese sau mansel in oglinda retrovizoare....
    3 0
  • parere
    acest clasament reflecta cel mai bine pozitia actualilor si fostilor piloti din f1.senna pe primul loc, e si firesc.schumacher pe 2 pentru ca are cele mai multe titluri si cred ca nimeni nu va mai avea atatea titluri desi nu cred ca era chiar asa de bun , numai ca tot timpul a avut o masina buna.cel mai bine ma bucur ca apare in top 10 alonso,el este un pilot talentat ,agresiv ori de cate ori e nevoie si nu numai ca poate sa conduca masina ci se numara printre putinii actuali piloti alaturi de kubica care se pricep si la setarile masinii.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru