Pilotii, nemultumiti de costurile superlicentelor de F1

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 23.01.2009
Pilotii de Formula 1 au refuzat sa semneze noile superlicente FIA pentru sezonul 2009 dupa ce forul mondial a anuntat o noua majorare a taxelor.

FIA a marit costul superlicentelor de pilot in sezonul trecut la 10.000 de euro plus 2.000 de euro pentru fiecare punct castigat in anul precedent, fapt ce la vremea respectiva a trezit iritarea celor implicati in F1.

Situatia pare sa se repete in 2009, dupa ce FIA a anuntat ca superlicentele costa 10.400 de euro plus 2100 de euro pentru fiecare punct castigat in 2008. La aceste cifre se adauga 2.720 de euro ca taxa anuala.

Pilotii, reuniti sub umbrela Grand Prix Drivers' Association (GPDA), refuza sa achite noile taxe si solicita o intrevedere cu presedintele FIA, Max Mosley, pentru a discuta despre aceasta problema. Potrivit unor informatii publicate de revista Autosport, Mosley este de acord sa discute despre costul superlicentelor numai daca pilotii vor dezvalui sumele exacte pe care le castiga anual, pentru a putea estima daca taxele cerute sunt prea mari.

Subiectul va fi abordat si in cadrul urmatoarei intalniri a FOTA ce va avea loc pe 3 februarie, insa potrivit unor surse autorizate echipele nu doresc sa se implice in aceasta problema intrucat au interesul de a ajunge la un numitor comun cu FIA in privinta reducerii costurilor.

Comentarii (6)

  • ce tampenie
    ce tampenie....sa-ti platest punctele pe care le-ai castigat:|....macar dak tot ia banii sa se investeasca in circuitele vechi care nu mai sunt in f1 de ex. canada, magny-cours, america....sunt multe..
    0 0
  • Circuitele sunt private/de stat
    Cicuitele nu apartin grupului care organizeaza campionatul de Formula 1 si nici FIA, asa ca aceste 2 entitati nu pot investi bani in ele
    0 0
  • ...
    Circuitele vechi, scoase din uz, n-au nici o problema, doar ca nu aduc bani destui lui Bernie.
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Licente
    Eu am auzit niste sume de cateva ori mai mari. Gen 100.000 sau 200.000 numai pentru licenta. Si oricum... daca castiga macar 1-2.000.000 pe sezon... de ce ii oftica asa de mult aceste costuri? Nu este ca si cum... castiga 500 euro pe luna si platesc aceste licente. Daca nu ma insel exista bonus-uri pentru pole position, victorie si asa mai departe...

    Sau si pilotii din Formula 1 sunt ca deputatii din Romania? Adica saraci lipiti pamantului si inglobati in datorii??????????????????????
    0 0
  • ....
    Pentru ca majoritatea pilotilor locuiesc in Europa, iar taxele sunt foarte mari pe continentul nostru.
    0 0
  • PILOTII NEMULTUMITI DE COSTURILE SUPERLICENTELOR F1
    BINE AM INTELES DESPRE CE ESTE VORBA IN CEEA CE PRIVESTE PROBLEMA PILOTILOR CARE LOCUIESC IN EUROPA. MA INTREB DACA ACEEASI PROBLEMA SE IVESTE SI IN CAZUL PILOTILOR CARE LOCUIESC IN AFARA EUROPEI? IAR CEALALTA INTREBARE ESTE: DACA FIA VA AVEA DE CASTIGAT DE PE URMA ACESTOR COSTURI MARI ALE SUPERLICENTELOR!?!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru