Curățenie după Dieselgate: Volkswagen vrea să dea afară mai mulți ingineri și manageri implicați în scandalul emisiilor

de Paul Cosma
Miercuri, 22.08.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul Volkswagen are de gând să dea afară un grup format din mai mulți ingineri și manageri, din cauză că aceștia au fost implicați în scandalul Dieselgate, potrivit informațiilor publicate de presa germană.

Volkswagen pregătește o “curățenie” în rândul angajaților din grup, fiind vizate acele persoane care au fost implicate în scandalul emisiilor Dieselgate.

Presa germană susține că Volkswagen vrea să dea afară mai mulți ingineri și manageri, printre care și fostul șef responsabil de “brand development”, Heinz-Jakob Neusser. Acesta a fost suspendat din funcție în 2015 și a dat în judecată compania.

Neusser și alți 6 directori executivi de la Volkswagen au fost puși sub acuzare de către Justiția din SUA, în ianuarie 2017, pentru implicarea în trucarea emisiilor diesel.

La începutul lui 2018, același Departament de Justiție din SUA l-a acuzat pe Martin Winterkorn, fostul CEO Volkswagen, că ar fi conspirat pentru ascunderea informațiilor legate de scandalul Dieselgate. Potrivit presei germane, VW a refuzat să comenteze informațiile, invocând confidențialitatea datelor despre angajați.

Via Automotive News

 

 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru