Grupul Volkswagen, profit pe primul semestru în ciuda amenzilor din scandalul Dieselgate: “Avem mari provocări în față, în special trecerea la WLTP”

de Paul Cosma
Joi, 02.08.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul Volkswagen a rămas pe profit în primul semestru din 2018, cu creșteri consistente ale veniturilor și vânzărilor, în ciuda amenzilor de circa 1.6 miliarde de euro ca urmare a scandalului Dieselgate.

Volkswagen a anunțat rezultatele financiare ale grupului pentru prima jumătate din 2018. Nemții se bucură în continuare de încrederea clienților, reflectată în creșterea profitului, a veniturilor și vânzărilor.

Profitul grupului (după taxe și impozite) a crescut cu 2.1% la 6.6 miliarde de euro, cu toate că, în al doilea trimestru, Volkswagen a trebuit să plătească amenzi în valoare de 1.6 miliarde de euro în scandalul Dieselgate.

“Grupul Volkswagen a performat cu succes în prima parte a anului, cu creșteri solide ale vânzărilor și veniturilor. Totuși, nu trebuie să ne culcăm pe lauri din cauza marilor provocări ce ne așteaptă în următoarele trimestre, în special ca urmare a tranziției la testele WLTP, a declarat Herbert Diess, CEO-ul Volkswagen.

Vokswagen a anunțat în luna iunie că va întrerupe temporar producția la unele modele pentru a se adapta la noile norme de poluare WLTP, care vor intra în vigoare în 1 septembrie inclusiv pentru modelele actuale.

Nemții s-au plâns de curând că vor avea dificultăți majore în respectarea noilor norme de poluare WLTP ca urmare a faptului că numeroși ingineri de top au părăsit constructorul după scandalul Dieselgate.

Via Volkswagen

Comentarii (4)

  • Alex D.
    Normal ca e greu, in timp ce altii au lucrat sa dezvolte motorul inginereste, voi ati lucrat sa dezvoltati smecheria, acum ei sunt in fata si voi mai aveti de recuperat (Lenesul mai mult alearga).
    17 4
  • Pai cred si eu ca va fi o provocare sa fii corect...sau sa gasesti noi metode de a insela
    15 4
  • hazard
    astia nu au nicio treaba, fac banutu' linistiti iar altii dau in faliment ca nu mai vand diesel-uri.
    5 5
  • @hazard
    Pai si ce, vrei ca si grupul VAG sa intre pe lista celor care dau in faliment?
    Of of.. invidia asta ce face din oameni!
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru