Piquet Jr a fost concediat de la Renault!

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 03.08.2009
Nelson Piquet Jr a confirmat luni ca a fost concediat de la Renault si a lansat un atac extrem de dur la adresa fostei sale echipe si a managerului Flavio Briatore.

Speculatiile referitoare la viitorul lui Nelson Piquet Jr. in Formula 1 au luat sfarsit luni seara, dupa ce pilotul brazilian a dezvaluit ca a fost informat ca nu va concura in Marele Premiu al Europei.

Relatia sa cu echipa franceza devenise deja extrem de tensionata dupa un schimb dur de replici in presa italiana cu Flavio Briatore.

Renault nu a facut pana in prezent niciun comentariu oficial pe aceasta tema, insa Piquet a ales sa o ia inaintea fostei sale echipe si sa anunte despartirea.

"Am primit o nota informativa din partea echipei Renault despre intentia de a nu-mi permite sa mai pilotez pentru ei in acest sezon competitional. Vreau sa multumesc micului grup care m-a sprijinit si cu care am lucram impreuna la Renault F1, chiar daca este evident ca sunt extrem de dezamagit sa primesc o astfel de veste", a declarat el.

Piquet Jr. sustine ca se simte totusi usurat ca aventura sa la Renault a luat sfarsit, catalogand aceasta perioada drept cea mai proasta din intreaga sa cariera in sporturile cu motor.

"Simt o usurare pentru ca s-a incheiat cea mai proasta perioada a carierei mele si pentru ca acum am posibilitatea sa merg mai departe si sa-mi pun cariera pe drumul cel bun, sa incerc sa-mi recuperez reputatia de pilot rapid, capabil de victorii.

Sunt un jucator de echipa si sunt zeci de oameni cu care am lucrat in cariera mea care ar putea garanta pentru caracterul si talentul meu, din pacate cu exceptia persoanei care a avut cea mai mare influenta asupra carierei mele in Formula 1", a mai precizat el, facand referire directa la Briatore.

Piquet Jr a facut cateva dezvaluiri legate de situatia sa contractuala, brazilianul fiind obligat sa obtina cel putin 40% din punctele agonisite de coechipierul sau, Fernnado Alonso. El nu a reusit insa sa castige niciun punct in acest sezon competitional, considerand ca echipa nu l-a tratat in mod corespunzator.

"Pentru sezonul 2009, Briatore mi-a promis ca totul va fi diferit, ca voi primi atentia pe care o merit, dar pe care nu am primit-o niciodata, si ca voi avea cel putin un tratement egal in interiorul echipei", a adaugat el. "M-a determinat sa semnez un contract bazat pe performanta, cerandu-mi sa obtin 40% din punctele lui Alonso pana la jumatatea sezonului. Desi am pilotat cu Fernando, dublu campion mondial si un pilot excelent, am fost increzator ca, daca am aceleasi conditii, va fi usor sa obtin 40% din punctele solicitate prin contract".

"Din pacate, promisiunile nu s-au convertit in realitate.

Cu noua masina am parcurs 2002 km de teste comparativ cu cei 3839 km de teste ai lui Alonso. Am testat doar trei zile pe uscat, pe cand Alonso a testat doar o zi pe ploaie. Nu am fost niciodata pregatit pentru sistemul de calificari pe care il folosim. In prezent, diferenta dintre locul 1 si locul 15 este uneori mai mica de o secunda. Inseamna ca 0.2 sau 0.3 secunde te pot face sa castigi 8 pozitii".

Brazilianul l-a catalogat pe Briatore drept un executor, afirmand ca nu s-a bucurat niciodata de sprijinul acestuia in cei doi ani petrecuti la Renault.

"Conditiile cu care m-am confruntat in ultimii doi ani au fost foarte ciudate. Daca trebuie sa dau explicatii, sunt sigur ca situatia mea are drept cauza situatia nedreapta in care am fost in ultimii doi ani. Intotodeauna am crezut ca a avea un manager inseamna sa fii parte a unei echipe si sa ai un partener. Un manager trebuie sa te incurajeze, sa te sprijine si sa-ti ofere oportunitati. In cazul meu a fost exact opus. Flavio Briatore a fost executorul meu".

Via | Nelson Piquet

Comentarii (3)

  • Piquet
    Sincer imi pare rau pentru Piquet si nu cred ca e un pilot rau. Mai mult ca sigur Renault va apela la serviciile lui Grosjean, care dupa parerea mea nu va face nici el mare branza (din cate se pare Hulkenberg este mult peste si e debutant in GP2). Mai indicat ar fi fost sa opteze pentru Bourdais pentru finalul sezonului ... din cate se pare in momentul de fata Renault nu mai au nimic de pierdut.
    0 0
  • ...
    nici grosjean nu o sa fie mai bun...oricum...daca cumpara tasu echipa sauber la anul pot sa pariez ca va fii unul din cei 2 piloti:)
    0 0
  • ...
    si apropo:))...oricum sunt sanse mari sa nu concureze nici alonso in valencia:):)))
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru