Piquet Jr. a primit imunitate din partea FIA

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 11.09.2009
FIA a anuntat ca Nelson Piquet Jr. a primit imunitate in cadrul scandalului in care este implicata echipa Renault, urmand sa nu primeasca nicio sanctiune indiferent de gravitatea faptelor comise.

Renault F1 Team se afla in centrul unui amplu scandal, dupa ce fostul pilot Nelson Piquet Jr. i-a acuzat pe Flavio Briatore si Pat Symonds ca i-au cerut sa comita deliberat un accident in Marele Premiu al statului Singapore din sezonul 2008, pentru a favoriza victoria lui Fernando Alonso.

Max Mosley, presedintele FIA, a dezvaluit vineri ca forul mondial i-a garantat imunitate pilotului brazilian in schimbul declaratiei sale, astfel ca Piquet Jr. nu risca niciun fel de sanctiune indiferent de gravitatea faptelor comise.

"I-am spus ca daca ne spune adevarul nu vom lua nicio actiune individuala asupra sa. Situatia este similara cu cea in care a fost Alonso (n.r - in scandalul de spionaj dintre McLaren si Ferrari din 2007)", a declarat presedintele FIA.

Mosley considera ca trucarea rezultatului unei curse reprezinta o fapta mai grava decat simpla infractiune de a trisa. "Daca ne uitam la alte sporturi, daca cineva face un blat atunci este luat in serios. Blatul este mai grav decat trisajul.

Si este si mai serios daca blatul pune in pericol viata oamenilor, indiferent ca este vorba despre spectatori, comisari sau piloti. Nu stim daca Renault este vinovata. Pana in momentul in care se apara trebuie sa ne asumam ca sunt inocenti", a adaugat britanicul.

Mosley a dezvaluit ca FIA a solicita echipei Renault toate documentele de care dispune in acest caz pentru a acorda francezilor sansa de a se apara. Termenul limita initial a fost fixat pentru 7 septembrie, insa Renault a cerut ulterior prelungirea datei pana la mijloxcul saptamanii urmatoare.

Reprezentatul FIA considera ca este prea devreme sa dea un verdict in acest caz si spune ca mai intai trebuie sa asculte versiunile ambelor parti implicate in acest caz. Totusi, Mosley a precizat ca, daca va fi gasita vinovata, Renault risca excluderea definitiva din Formula 1.

Via | Autosport

Comentarii (3)

  • pai ?...
    Acest gest al FIA ma face sa cred ca aeste adevarat ce spune Renault, cum ca toata manevra este instrumentata de Mosley si Bernie pentru a-l elimina pe Briatore.
    De ce Briatore ? Pentru ca el este cel care a fost cel mai vocal atunci cand se vorbea de un campionat alternativ....
    0 0
  • @wolful
    ... sa fim seriosi totusi!
    0 0
  • de ce ?
    De ce este lumea asa de sigura ca renault si Briatore au pus totul la cale ?
    De ce nu se ia in calcul si un posibil santaj din partea Piquet-ilor ?
    Eu nu pot sa cred ca se poate ajunge la asemenea manevre dar an scris ca trebuie facut ceva ca nici macar sa nu se gandeasca cineva la asa ceva.
    Si daca cineva a afirnat ca a facut asa ceva inseamna ca este capabil de orice, inclusiv sa minta despre asta.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru