Piquet Jr: "Ayrton Senna nu ar fi câştigat nimic în F1 în prezent"

de Daniel Popescu
Miercuri, 22.08.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fostul pilot Nelson Piquet Jr. susţine că triplul campion mondial Ayrton Senna nu ar fi obţinut nicio victorie în Formula 1 în prezent pentru că era lipsit de talent în termeni tehnici şi mecanici.

Esential 3 titluri mondiale a castigat Ayrton Senna in Formula 1
Formula 1 s-a schimbat dramatic comparativ  cu anii '80-'90, în prezent accentul fiind pus preponderent pe performanţele aerodinamice ale monoposturilor şi pe tehnologii aparent artificale precum sistemele KERS şi DRS, care facilitează efectuarea depăşirilor prin simpla apăsare a unui buton de pe volan.

În opinia lui Nelson Piquet Jr, fost component al echipei Renault în prima parte a anului 2009, aceste schimbări i-ar împiedica pe unii dintre cei mai mari piloţi din istorie să obţină rezultate concludente în prezent, iar brazilianul face referire directă chiar la conaţionalul său Ayrton Senna, unul dintre cei mai îndrăgiţi piloţi din competiţie.

"Cineva precum Ayrton Senna nu ar fi câştigat nimic în Formula 1 în prezent. Era foarte rapid, dar nu era deloc talentat în termeni tehnici şi mecanici", a declarat el pentru publicaţia Terra.

Pe parcursul celor 10 ani petrecuţi în Formula 1 înainte de tragicul accident de la Imola din 1994, Senna a obţinut trei titluri mondiale, 41 de victorii şi 65 de pole position-uri.

Pe de altă parte, Piquet Jr.

şi-a justificat recent rezultatele modeste din scurta sa carieră în Formula 1 prin faptul că nu a benenficiat de un monopost la fel de rapid precum cel dezvoltat în acest an de Lotus, noul nume al echipei de la Enstone, dar şi că a avut un coechipier mult prea puternic în persoana lui Fernando Alonso. "Romain Grosjean a fost norocos pentru că a revenit într-un moment în care are un coechipier uşor mai slab (n.r - Kimi Raikkonen) şi un monopost foarte bun", a mai precizat el.

Via GMM

Comentarii (14)

  • ayrton4ever :))))
    astept "razbufnirea ta... :)))))))))))
    E clar ca "tuseste" cu aceste declaratii. Umbra e de vina.
    13 2
  • Apoi... eminenta sa Nelson Piquet Jr. si-a dat cu parerea despre Senna. Intr-adevar Senna nu se poate ridica la nivelul lui, mai ales ca in scurta sa cariera sa insuccese, NPJr a reusit sa se evidentieze doar cu un scandal, si apoi cu declaratii impotriva echipei care l-au scos complet in afara Formulei 1. Nu cred ca cineva va mai avea vreodata incredere în el, sau il mai vrea vreodata inapoi. expertu in materie.... :)))))
    23 2
  • Cred ca acum Ayrton Senna, de acolo de sus si-ar dori sa-i citeze o vorba de-a lui I.Creanga: "stiu ca sunt prost dar cand ma uit in jur prind curaj" :))
    39 1
  • piquet jr a vrut de fapt sa critice actuala situatie din F1!! dar sa spui despre senna ca nu avea "talent mecanic si tehnic" e o nerusinare! asta mi-aduce aminte de piquet cel mare care la fel il desconsidera pe senna facandu-l si homo printre altele (invidia de a vedea un brazilian superior lui). senna a castigat campionate din postura de favorit si dominator nu cu norocul lui piquet din 1987 cand a profitat de ghinioanele lui mansell! de asemenea sa vb asa despre raikkonen?! e un nimeni care se baga in seama! a uitat ca alonso a castigat de asemenea un titlu mondial care i se cuvenea de fapt lui kimi?!?!?! si uite asa s-a mai vb odata si de nelson piquet jr... va urma neantul
    12 4
  • Probabil ca pt.declaratia asta va primii un loc in Formula 1 a trisorilor(dovediti,normal).Un om de nimic.
    13 1
  • mobius
    Am spus multe despre Nelson Piquet jr., dar ceeace spune acum despre Senna, nu face decat sa confirme impresia proasta pe care a lasat-o in urma. Dupa scandalul pe care il stim, declansat de el cu sustinerea tatalui sau (o alta dezamagire), ma asteptam sa incerce o reabilitare, nu sa debiteze prosti.
    17 1
  • Cine este Nelson Piquet Jr. ?
    22 1
  • orgoliul vostru imediat sare si nu mai intelegeti nimic din ce a spus piq jr... cu alte cuvinte, ar fi vrut sa spuna ca pana si un super pilot ca senna ar fi fost nivelat, daca masina nu ar fi fost competitiva; atunci partea de pilotaj era mult mai importanta in cursa, nu ca acum partea tehnica
    10 12
  • Madalin
    Desi nu e un nume de luat in seama juniorul spune, de data asta un adevar.Senna a murit din cauza unei piese pusa pe masina neadecvat la insistentele lui.Un urias talent insa nu un priceput dezvoltator.Hai sa ne uitam la ce spune nu la cine spune.
    5 15
  • @gogu, sa pui accent pe afirmatia "...nu avea talent..." iar pe langa asta sa mai afirmi ca Romain Grosjean "a revenit într-un moment în care are un coechipier uşor mai slab (n.r - Kimi Raikkonen)" scoate clar in evidenta "calitatea" lui de om irealist si doritor in a injosi campionii dandu-le valori mai mici decat unora precum R.G.
    12 1
  • Nu l-am agreat niciodata pe Senna,dar cand ai 3 titlui mondiale luate intr-o perioada cand concurai impotriva unora la Prost sau Mansell eu zic ca e o performanta. Cu siguranta in conditiile actuale nu facea mare branza,dar cred ca am putea sa nu-i mai patam memoria. A concurat intr--o alta era a F1, acum e randul tinerilor sa-si arate talentele, cu siguranta ca nici Alonso sau Vettel nu vor mai fi la acelasi nivel peste 20 ani...
    4 2
  • Ingerul Negru
    De cand a disparut Senna nu m-a mai interesat F1. Talentul imens pe care il avea si modalitatea proprie de a redefini limitele l-au facut cel mai bun. Si asta nu fiindca ar fi avut mereu cea mai buna masina. Avea insa o capacitate deosebita de a reusi sa piloteze, si o facea intr-un stil de mare campion. Este o incununare a pregatirii sale si a mintii impreuna cu o incredere in capacitatile proprii pe care nu am mai vazut-o decat partial la Schumacher. Acelasi Schumi care a plans cand a depasit recordul marelui Senna. Fata de Piquet senior, un pilot bun, Senna avea multe atuuri. Si apoi, faceti prea mult tam tam. Cine e Nelson Piquet Jr? Daca il chema altfel era un subiect pentru presa? Evident ca nu! Si-a facut de rusine si numele si tatal. Locul lui e in lada de gunoi a F1. Al lui Senna e pe panoul asilor acestui sport. E greu cand pe langa tine miroase a cocina, trebuie sa-l intelegem si pe Piquet jr. ;)
    15 1
  • As fi curios de rezultatul unei curse intre Senna sau orice campion mondial de atunci pilotand o masina de azi si un campion mondial de azi pe masina lui Senna cu schimbator manual, sa vedem cine scoate cel mai bun timp. Cred ca dupa 2-3 ture de acomodare i-ar da Senna 2 lapuri distanta in 5 ture. Masinile de azi pot fi pilotate si de taximetristi.
    6 0
  • Ady1671
    Pacat ca anti-talentul formulei 1 provine si el din Brazilia si poarta un nume ce impune totusi un anume respect in formula 1 (din pacate acum a dovedit ca e si prost si chiar ignorant din moment ce a facut aceste afirmatii la adresa lui Senna).Oricum cand vom spune A.Senna chiar si nepasionatii F1 vor stii cine a fost in schimb Nelsinio Piquet nu va insemna nimic pt nimeni.
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru