Piquet Jr. explica in detaliu producerea accidentului

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 12.09.2009
Nelson Piquet Jr. a explicat cu lux de amanunte modul in care a produs accidentul din cursa de la Singapore de anul trecut, intr-o noua declaratie aparuta pe internet.

Publicatia Autosport a intrat in posesia unei noi declaratii facute de Nelson Piquet Jr. in fata reprezentatilor FIA cu privire la accidentul suferit in Marele Premiu al statului Singapore din sezonul 2008.

In declaratia datata 15 august 2009, Piquet Jr. a explicat cu lux de amanunte modul in care a produs accidentul care a condus la intrarea safety car-ului pe circuit.

"Dupa ce m-am asigurat ca eram in turul corespunzator, am pierdut controlul monopostului in mod deliberat la iesirea din virajul 17. Am facut acest lucru apasand puternic acceleratia mai devreme. In timp ce am constatat ca spatele masini a inceput sa derapeze, am continuat sa apas cu putere pe acceleratie, stiind ca in acest mod monopostul meu se va lovi violent de zidul de pe partea opusa a pistei si, prin urmare, ca voi provoca un accident care va garanta intrarea safety car-ului pe pista".

"Odata ce spatele monopostului a inceput sa derapeze, singurul mod de a recupera controlul si de a evita contactul cu zidul ar fi fost sa iau piciorul de pe pedala de acceleratie.

Totusi, nu am luat piciorul de pe pedala de acceleratie. In schimb, am apasat puternic pedala de acceleratie cand am simtit ca spatele monopostului derapeaza si, intr-adevar, am avut un impact cu zidul", a scris brazilianul in declaratia oferita reprezentatilor FIA.

Declaratiile lui Piquet sunt conforme cu datele telemetrice ale monopostului Renault R28 care au intrat deja in posesia forului mondial.

In plus, fostul pilot al echipei Renault a dezvaluit ca, inaintea intalnirii in care a primit instructiuni precise legate de accident, a mai avut o intalnire de 3 minute cu Flavio Briatore in care a discutat pe scurt despre producerea acciedentului, fiind atentionat sa nu discute cu nimeni despre acest caz.

Via | Autosport

Comentarii (6)

  • Sinistru comentariu al lui Piquet jr....!
    Este o nebunie ce declara !!! Sa iti "provoci" singur un accident pe o pista ingusta si la o viteza suficient de mare...! In plus sa vezi cu ochii ca te vei izbi de un zid de protectie si sa nu te lasi... Este o declaratie cinica si iresponsabila ! Desigur pot lua in calcul siguranta la care s-a ajuns in Formula 1, dar nici chiar asa sa iti calculezi singur o asemenea "lovitura"...! Putea sa se termine prost pentru el, dar si pentru alti piloti care veneau din spate.... Oricum ar fi, este (sau a fost) o zi neagra pentru Formula 1, momentul in care niste minti "criminale" au gandit o astfel de "strategie" !!! Q.E.D.
    0 0
  • Nu e bine
    Se spune ca are imunitate din parte celor de la FIA, dar eu cred ca organele abilitate ( politia etc ) ar trebui sa se sesizeze din oficiu in acest caz, chiar daca el nu a patit ceva, ptr ca ceea ce a facut el si Renault a pus in pericol siguranta celor aflati in trafic (cum spune legea) si este infractiune si acest caz nu il poate judeca numai cei de la FIA, eu asa cred.
    In primul rand el a gresit ca a "respectat " deciziile de la centru, el e primul vinovat.
    Am inteles ca lui Piquet jr, i s-a dat de inteles ca alege : un contract pe 2009 daca e de acord sa faca aceea manevra sau concedierea daca nu "executa" ordinul, apoi eu cred, stiti cum e proverbul acela ca ˝decat putred de bogat si bolnav psihic ca becali, mai bine sarac si sanatos ca mine :))) ˝
    0 0
  • NeoGalaxy
    @sorin666
    Nu stiu exact cata jurisdictie are Politia din orice tara asupra evenimentelor de pe un circuit de Formula 1 (din orice tara).
    0 0
  • si ce daca !
    Si ce daca are imunitate ? Este clar ca el nu va mai concura decat in masina familiei. Este terminat si cred ca si el stie asta. Piquet tatal plateste cu cariera fiului sau setea sa de razbunare pentru ca a fost dat afara de Briatore de la Benetton.
    Eu presimt ca FIA nu va avea date suficiente pentru a se pronunta ( ce spune familia Piquet este fara valoare daca nu este acoperit de probe ) si in afara de valurile ce le-a facut nu va iesi nimic.
    Cum explica el accidentul putea sa povesteasca orice sofer despre manevra de pierdere a curului unei masini cu tractiune spate.
    0 0
  • Piquet s-a autodiscreditat iremediabil
    Nici un sponsor nu va dori un astfel de pilot in echipa sa, unul care, in cel mai bun caz (daca asa ceva poate fi bun) a blatuit riscandu-si deliberat sanatatea, sau, in cel mai rau caz un santajist.
    Piquet nu sesizeaza ca imunitatea data de FIA nu acopera si gaura de imagine din randul fanilor.
    0 0
  • un santajis....???
    oare alonso ce a facut cand a fost la mclaren ??? nu a santajat ??? "imaculatul" de alonso cand a vazut ca nu poate sa concureze de la egal la egal cu lewis si echipa nu a facut ordine de echipa s-a dus la FIA si a inceput scandalul. acum cand este pilotul nr.1 nu mai conteaza mijloacele prin care castiga o cursa si tace malc. oare ce fel de caracter este ??? din pacate asta este caracterul celor de la renault ( sau cel putin al celor cu putere de decizie ).
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru