Piquet Jr. nu are contractul garantat pana la finalul sezonului

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 23.07.2009
Nelson Piquet Jr. a dezvaluit ca actualul sau contract nu ii garanteaza prezenta la Renault pana la finalul actualului sezon competitional.

Piquet Jr nu a reusit sa castige niciun punct in acest an, dezamagind prin evolutiile sale modeste la volanul monopostului Renault.

Presa internationala a speculat intens ca brazilianul va fi concediat de la echipa dupa Marele Premiu al Germaniei, insa in cele din urma Renault a confirmat prezenta acestuia la Hungaroring. Cu toate acestea, el a admis ca situatia sa nu este inca clarificata si a sugerat ca echipa ar putea lua decizia sa renunte la serviciile sale inainte de finalul sezonului.

"Situatia mea nu este inca 100% clarificata pentru restul sezonului. A fost multa deordine la ultima cursa, dar stiam ca am sanse mari sa fiu aici. A fost doar un conflict, a fost vorba despre contracte si despre ego-ul anumitor oameni. Dar pana la urma totul merge bine", a declarat el pentru publicatia britanica Autosport.

"Problema este ca in zilele noastre un contract nu inseamna prea mult in Formula 1 si am vazut destule cazuri in care pilotii si echipele rupeau contractele. Asa ca singurul lucru pe care pot sa il fac este sa pilotez, sa dau tot ce am mai bun si sa il las pe tatal meu sa-si faca treaba.

Intotdeauna incerc sa dau tot ce am mai bun si acum am o sansa mai buna pentru ca am aceeasi masina, iar aceasta pare sa fie mai rapida. Este mai usor acum sa arat ceva".

Publicatia Autosport a speculat la inceputul acestei saptamani ca Nelson Piquet Jr are stipulat in contract ca trebuie sa castige cel putin 40% din punctele lui Fernando Alonso pana la jumatatea acestui sezon. Intrucat nu si-a indeplinit norma, brazilianul putea fi concediat de la echipa, insa Renault a fost nevoita sa ii acorde inca o sansa pentru ca monopostul sau a fost lipsit de ultimele update-uri in Germania, care au figurat numai pe masina lui Fernando Alonso.

Totusi, nu este exclus ca Piquet Jr sa fie concediat dupa aceasta cursa daca nu va face o impresie buna in Ungaria.

Via | Autosport

Taguri: Piquet Jr, Renault

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru