Piquet Jr: "Renault va lupta pentru locul 3 in 2009"

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 03.03.2009
Nelson Piquet Jr. sustine ca Renault va fi capabila sa lupte cu BMW-Sauber pentru locul 3 in clasamentul constructorilor, in ciuda rezultatelor modeste din teste.

Renault a ocupat constant ultima pozitie in cadrul testelor din acest an, reliefand performantele slabe ale noului monopost R29.

Desi testele de la Jerez din aceasta saptamana au inceput sub aceleasi auspicii, Nelson Piquet Jr. sustine ca inginerii echipei franceze au reusit sa imbunatateasca semnificativ noul R29.

"Cred ca acum suntem intr-o perioada de tranzitie intre munca la setari si munca la problemele masinii. Asa ca treptat, treptat, masina este deja o alta poveste comparativ cu ultima oara cand am pilotat-o", a declarat brazilianul. "Este mult mai bine si mai avem un pas pe care trebuie sa-l castigam, dar am invatat si din degradarea pneurilor si alte lucruri asemanatoare. Tractiunea nu este inca optima. Cred ca putem obtine mai mult decat pana acum".

Pe de alta parte, Piquet crede ca Renault va fi capabila sa lupte pentru locul 3 in clasamentul constructorilor cu BMW-Sauber, desi admite ca Red Bull si Williams au inregistrat la randul lor progrese semnificative. "Te uiti la ecrane si crezi ca cei de la Red Bull sunt foarte rapizi.

Dar stii ca McLaren si Ferrari vor fi rapizi pentru ca sunt doua echipe de top cu begete mari si cei mai multi oameni lucreaza la masina. Dar nu cred ca noi vom fi prea departe, in caz ca nu ne vom lupta cu ei. Sunt foarte sigur ca vom incepe sezonul intr-o pozitie mult mai buna decat anul trecut".

"Cred ca va fi foarte strans. Este dificil de spus, pentru ca toata lumea se prezinta bine. Williams arata bine, Red Bull arata incantator, iar daca vor avea o masina similara cu Red Bull si Toro Rosso vor fi puternici. Asa ca este dificil de spus in acest moment. Sunt sigur ca echipe precum Ferrari si McLaren vor fi acolo si ca va fi o lupta mare intre noi, BMW-Sauber si alte echipe", a mai precizat el.

Taguri: Piquet, Renault, teste

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru