Pirelli a început prima sesiune de teste în nocturnă pe circuit umed

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 17.01.2011
Pirelli efectuează două zile de teste în Abu Dhabi pe timpul nopţii pe un circuit stropit artificial cu apă pentru a testa pneurile intermediare şi de ploaie pe care le va furniza în 2011.

Pirelli, producătorul care va furniza pneuri în Formula 1 începând din sezonul 2011, a apelat la o soluţie inedită pentru a testa pneurile intermediare şi de ploaie.

Italienii vor efectua luni şi marţi o sesiune de teste în nocturnă pe circuitul Yas Marina din Abu Dhabi, care va fi stropit artificial pentru ca Pedro de la Rosa să utilizeze pneurile de ploaie pe monopostul de teste. Aceasta este prima sesiune de teste de acest tip din istoria Formulei 1, iar Paul Hembery, directorul departamentului de motorsport al Pirelli, a explicat motivele care au stat la baza acestei decizii inedite.

"Suntem aici datorită căldurii. Evident că am fi putut efectua multe teste pe ploaie la Valencia, Silverstone sau în altă parte, dar în Europa este frig. Există curse pe ploaie în Asia - Malaezia, Japonia, poate Singapore - iar aceste locuri sunt diferite, întrucât temperatura ambientală rămâne ridicată în timpul ploii. Componentele pneurilor sunt extrem de sensibile la temperatură în condiţii de ploaie, aşa că acest test ne oferă informaţii diferite.

Şi testăm pe timpul nopţii pentru că nu vrem ca soarele să evapore apa de pe circuit", a declarat britanicul pentru publicaţia Autosport.

La rândul său, de la Rosa nu anticipează probleme majore în efectuarea testului, în special după antrenamentele desfăşurate duminică seara.

"Aceasta va fi pentru prima oară când am pilotat noaptea pe ploaie, probabil că nimeni nu a mai făcut asta înainte. Am făcut duminică o simulare cu luminile la 50% din capacitate şi vizibilitatea a fost mai bună decât atunci când ploua în timpul zilei. Vom vedea dacă va fi mai bine când luminozitatea va fi 100% luni şi marţi", a precizat spaniolul.

Testul efectuat de Pirelli în aceste condiţii va oferi şi o primă perspectivă a problemelor de vizibilitate care pot apărea în cazul în care ploaia îşi face apariţia în timpul unei curse în nocturnă, aşa cum sunt cele din Singapore şi Abu Dhabi.

Via | Autosport

Comentarii (1)

  • ar fi fost mai potrivit la Seul
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru