Pirelli a modificat compoziţia pneurilor supersoft şi soft

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 17.02.2011
Pirelli a anunţat că a modificat compoziţia pneurilor supersoft şi soft în urma feedback-ului primit din partea echipelor.

Pirelli continuă programul de dezvoltare pentru pneuri înaintea revenirii oficiale ca furnizor de cauciucuri în Formula 1 începând din acest sezon.

În urma feedback-ului primit din partea echipelor după primele două sesiuni de teste de la Valencia şi Jerez, producătorul italian a decis să modifice compoziţia pneurilor supersoft şi soft, noul lot urmând să fie disponibil la sfârşitul acestei săptămâni pe circuitul de la Barcelona.

"Am reuşit să colectăm multe date de la testele noastre cu toate echipele de la Jerez şi am fost foarte ocupaţi cu evaluarea lor pentru a vedea ce putem învăţa. Este interesant că accentul se schimbă pe parcursul testelor. Pe măsură ce echipele au realizat primele teste cu noile maşini, munca a devenit mult mai concentrată, cu câteva stinturi lungi şi evaluări de setări pentru cursă. De asemenea, avem câteva evoluţii pentru pneurile supersoft şi soft, care au făcut parte întotdeauna din programul nostru de dezvoltare", a explicat Paul Hembery, directorul departamentului de motorsport al Pirelli.

Testele de la Barcelona vor fi ultimele în care echipele vor putea testa toate cele patru tipuri de pneuri.

În cazul în care testele din Bahrain nu vor fi anulate din cauza tensiunilor politice din această ţară, Pirelli va furniza acolo doar pneurile medium şi hard.

Via | GPUpdate

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru