Pirelli a modificat radical compoziţia pneurilor pentru 2012

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 26.01.2012
Pirelli a micşorat semnificativ diferenţele dintre cele patru compoziţii de pneuri cu scopul de a diversifica radical strategiile piloţilor în sezonul 2012.

În cadrul evenimentului în care a dezvăluit noul marcaj al pneurilor pentru sezonul 2012, Pirelli a prezentat şi informaţii despre cele patru compoziţii de cauciucuri pe care le va furniza în acest an.

Principala noutate este că diferenţa de performanţă dintre pneuri a fost micşorată semnificativ, astfel: pneurile supersoft au rămas aproximativ la fel, în timp ce pneurile soft, medium şi hard sunt acum mai moi. Dacă anul trecut diferenţa dintre două tipuri de compoziţii adiacente era de aproximativ 1.5 secunde pe tur, aceasta se va micşora în acest an la numai 0.8 secunde.

Principalul beneficiu al acestei schimbări este că piloţii vor putea adopta strategii variate, element ce are potenţialul de a produce rezultate mai spectaculoase, după ce anul trecut cei mai mulţi piloţi mizau preponderent pe pneurile mai moi înainte de a trece pe componenta mai dură în ultimele tururi.

"În termeni de performanţă cu pneurile hard scădem timpii cu 1.5 secunde pe tur comparativ cu anul trecut.

Pneurile hard vor fi acum mai apropiate, dacă nu chiar uşor mai rapide, decât componenta medium de anul trecut, aşa că este o îmbunătăţire substanţială de performanţă. Există o diferenţă mai mică intre compoziţii. Anul trecut, echipele făceau alegeri pe baza unei diferenţe de 1.5 secunde, iar acum am încercat să o scădem la mai puţin de o secundă, cu obiectivul de a ajunge la aproximativ 0.8 secunde", a declarat Paul Hembery, directorul Pirelli Motorsport.

În plus, profilul pneurilor a fost modificat cu scopul de a îmbunătăţi aderenta şi manevrabilitatea pneurilor. Toate aceste modificări determină Pirelli să estimeze că numărul de opriri la boxe pe parcursul unei curse va rămâne între două şi trei, în funcţie de circuit, element crucial pentru menţinerea spectacolului.

Via | Pirelli

Comentarii (2)

  • Victor T
    Speranta
    Sa speram ca aceste noi compozitii nu vor afecta ca anul trecut autenticitatea sportiva a competitiei. Doamne ajuta!
    3 6
  • Victor T
    Speranta
    Sa speram ca aceste noi compozitii vor ajuta autenticitatea sportiva a competitiei. Doamne ajuta!
    9 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru