Pirelli a testat pneurile de ploaie la Valencia

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 07.10.2010
Pirelli a evaluat în această săptămână pneurile de ploaie pentru sezonul 2011 după ce italienii au udat artificial circuitul de la Valencia.

Pirelli a continuat în această săptămână testele pentru noile pneuri pe care le va furniza în Formula 1 în perioada 2011-2013, Pedro de la Rosa urcând la volanul monopostului Toyota TF109.

Noutatea sesiunii a constat în evaluarea în premieră a pneurilor intermediare şi de ploaie extremă, acest lucru fiind posibil prin udarea artificială a circuitului de la Valencia, în absenţa precipitaţiilor naturale.

Paul Hembery, directorul departamentului de motorsport al Pirelli, admite însă că italienii mai au de lucru pentru a dezvolta noile pneuri pentru astfel de condiţii.

"Întrucât am utilizat pentru prima oară pneurile intermediare şi de ploaie, programul nostru a început efectiv de la zero. Am parcurs programul conform planificării şi am fost capabili să obţinem o impresie iniţială a performanţei noastre în condiţii de ploaie şi pe uscat. Acest lucru ne-a permis să identificăm zonele în care suntem puternici şi zonele în care trebuie să continuăm dezvoltarea.

A fost grozav să lucrăm cu de la Rosa, a cărui experienta ne-a oferit o perspectivă bine-informată a caracteristicilor pneurilor noastre", a declarat Hembery.

La rândul său, fostul pilot al echipei BMW-Sauber s-a declarat încântat de nouă oportunitate oferită de producătorul italian de pneuri.

"A fost o adevărată plăcere pentru mine să lucrez cu Pirelli în acest an şi sunt încântat că am avut şansa să încerc aceste pneuri. Am parcurs tot ce am vrut să facem în această sesiune iniţială şi acum avem o idee clară despre viitoarele dezvoltări", a precizat spaniolul.

Următoarea sesiune de teste va avea pe circuitul de la Barcelona la sfârşitul lunii octombrie.

Via | Pirelli

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru