Pirelli anticipează două-trei opriri la boxe în Rusia

de Daniel Popescu
Marti, 06.10.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pirelli consideră că piloţii vor efectua două sau chiar trei opriri la boxe în Marele Premiu al Rusiei după ce a decis să furnizeze cele mai moi compoziţii de pneuri.

Esential 2 este numarul minim de opriri la boxe anticipate de Pirelli pentru cursa din Rusia
Rusia a debutat anul trecut în calendarul competiţional al Formulei 1, însă cursa de la Soci a fost una lipsită de spectacol. Una dintre explicaţii a fost utilizarea pneurilor soft şi medium, întrucât piloţii au efectuat o singură intrare la boxe, iar oportunităţile de depăşire au fost limitate.

Pirelli încearcă să remedieze problema numărului de intrări la boxe prin furnizarea unor cauciucuri supersoft şi soft, cele mai moi compoziţii din gamă. De altfel, Paul Hembery, directorul de motorsport al Pirelli, anticipează că unii piloţi vor opta chiar şi pentru strategii cu trei opriri la standuri.

"Am adoptat pneuri cu compoziţie mai moale pentru acest an pentru a reveni în fereastra de două-trei opriri la boxe, aşa cum ne dorim în fiecare cursă. Noi şi echipele învăţam tot timpul mai multe despre acest circuit, în ciuda avansului tehnologiilor simulatoarelor.

Circuitul are o largă varietate de viraje, aşa că este un test bun pentru pneuri, iar piloţii vor beneficia în acest an de viteza suplimentară a pneurilor supersoft", a declarat britanicul.

De altfel, inclusiv Sergio Perez anticipează că piloţii vor opta pentru strategii variate la Soci, în primul rând prin prisma faptului că depăşirile sunt dificile, astfel că opririle la boxe vor juca un rol crucial în câştigarea de poziţii.

"Am văzut anul trecut ca depăşirile nu sunt uşoare şi cele mai multe monoposturi au optat pentru o singură oprire. În acest an pneurile sunt cu un pas mai moi, aşa că asta va amesteca un pic mai mult opţiunile pentru strategie", a explicat pilotul celor de la Force India.

Via Pirelli, Force India

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru