Pirelli anticipează o singură oprire la boxe în cursa din Abu Dhabi

de Daniel Popescu
Duminica, 03.11.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pirelli susţine că strategia cu o singură oprire la boxe este cea mai bună în cursa de la Abu Dhabi, însă nu exclude posibilitatea ca unii piloţi să efectueze câte două opriri.

Esential 1 oprire la boxe este strategia ideala in Abu Dhabi, conform predictiei Pirelli
Piloţii vor avea la dispoziţie pneurile de compoziţie soft şi medium pe parcursul Marelui Premiu din Abu Dhabi, iar ora de desfăşurare a cursei va influenţa semnificativ strategiile.

Întrucât cursa începe spre finalul dupa-amiezii şi se încheie pe timp de noapte, temperatura pistei va fi mai mică decât de obicei, astfel că pneurile vor avea o durată de viaţă mai mare. De aceea, Pirelli consideră că cea mai bună strategie va fi cea cu o singură oprire la boxe, efectuată în jurul turului 12.

Ne aşteptăm ca piloţii să schimbe pneurile cu cele medium în turul 12 şi să meargă cu ele până la final.

Pirelli
Comunicat de presa
"Teoretic, o strategie cu o oprire este cea mai rapidă abordare a Marelui Premiu din Abu Dhabi de 55 de tururi, indiferent dacă începi cursa cu pneuri soft sau medium.
Prin urmare, pentru cei care încep cu soft, ne aşteptăm ca piloţii să schimbe pneurile cu cele medium în turul 12 şi să meargă cu ele până la final. Iar cei care încep cu medium schimbă cu soft în turul 43 şi merg până la final"
, precizează Pirelli într-o analiză bazată pe datele obţinute în antrenamente şi calificări.

Cu toate acestea, producătorul italian nu exclude posibilitatea ca unii piloţi să opteze pentru strategii cu două opriri la boxe, însă consideră că în acest caz piloţii vor începe cu pneuri soft.

"Strategia optimă cu două opriri este: începi pe soft, schimbi pe medium în turul nouă şi ai un ultim stint cu medium din turul 32", a mai precizat producătorul de pneuri.

Via Pirelli

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru