Pirelli anticipează patru opriri la boxe în Turcia

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 05.05.2011
Pirelli anticipează că piloţii vor efectua câte patru opriri la boxe în Marele Premiu al Turciei, însă nu exclude şi strategii cu câte trei opriri.

Marele Premiu al Turciei ar putea oferi una dintre cele mai spectaculoase curse ale sezonului în ceea ce priveşte strategiile pentru schimbarea pneurilor, dacă predicţiile celor de la Pirelli se vor adeveri.

Paul Hembery, directorul Pirelli Motorsport, consideră că piloţii vor efectua patru opriri la boxe în timpul cursei, motiv pentru care vor trebui să utilizeze nu mai puţin de cinci seturi de pneuri. Cu toate acestea, Hembery admite că piloţii s-ar putea descurca şi cu numai trei opriri, întrucât vor exista numeroase curse suport care vor precede acţiunea din Formula 1.

"Pe baza nivelului de degradare, aş spune că (n.r - vor fi) patru. Dar am văzut că la Melbourne şi Sepang evoluţia circuitului a fost de aşa natură încât condiţiile premergătoarei curse au fost reduse, întrucât cauciucul rămânea pe circuit, iar asta reduce degradarea.  De asemenea, avem GP2 şi GP3, ceea ce înseamnă multe curse suport pe care nu le-am văzut la Shanghai. Aşa că pentru început spun patru opriri, dar nu aş fi surprins dacă am ajunge la numai trei", a declarat britanicul.

Mai multe informaţii despre stratigiile pentru acest weekend şi noile pneuri "super-hard" ce vor fi testate vineri la Istanbul puteţi afla din clipul de mai jos:

Comentarii (1)

  • Lucian
    iar?
    deja ma plictisesc predictiile astea.... la fiecare cursa au zis la fel.. ca o sa fie zece mii de opriri... si mai mult de 3 n-au fost...
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru