Pirelli anticipează spectacol la Melbourne cu două opriri la boxe

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 13.03.2012
Pirelli consideră că pneurile medium şi soft vor asigura spectacolul în cursa de debbut a sezonului datorită diferenţei de cel mult o secundă dintre cele două specificaţii.

Noul regulament tehnic pentru sistemul de evacuare şi aspectul mai puţin estetic al noilor monoposturi au ţinut capul de afiş al testelor din această iarnă, însă Pirelli anticipează că unul dintre punctele de referinţă ale primei curse din acest sezon va fi gestionarea noilor pneuri.

Pentru weekendul de la Melbourne, Pirelli a pregătit pneuri medium şi soft a căror compoziţie a fost modificată radical în această iarnă pentru a fi mai durabile. Dacă anul trecut diferenţa de timp dintre cele două specificaţii era de o secundă şi jumătate, Pirelli susţine că în acest an diferenţa va fi cuprinsă între 0.6 - 1 secundă.

Prin urmare, producătorul italian anticipează că strategiile pentru pneuri vor fi diferite comparativ cu anul trecut, când piloţii concurau cu pneurile de compoziţie mai moale în primele stinturi şi păstrau specificaţia mai dura doar pentru ultimele tururi.

Cu toate acestea, Pirelli anticipează în continuare câte două opriri la boxe pentru schimbul de pneuri, la fel ca şi anul trecut, cu menţiunea că pneul stanga-spate va fi cel mai afectată pe parcursul unui stint. De asemenea, asfaltul neted şi neabraziv şi configuraţia circuitului semi-permanent de la Melbourne fac ca acceleraţia şi frânarea să fie cele mai importante elemente pe parcursul unui tur de pistă.

În mod obişnuit, ziua de vineri este dedicată pentru setarea monoposturilor, însă lucrurile vor fi mai complicate la Melbourne din cauza lipsei de aderenţă de pe circuit şi a prognozei meteo, care indică ploi pentru prima zi din cadrul Marelui Premiu al Australiei.

Via | Pirelli

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru