Pirelli anunţă curse cu maxim două opriri la boxe

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 11.06.2011
Pirelli va schimba strategia de alocare a specificaţiilor de pneuri pentru a se asigura că un pilot va efectua cel mult două opriri la boxe în fiecare cursă.

La revenirea în Formula 1 după o absenţă de 20 ani, Pirelli a introdus pneuri care se degradează semnificativ mai repede decât cele oferite anterior de Bridgestone, scopul fiind îmbunatăţirea spectacolului prin creesterea numărului de opriri la boxe.

Totuşi, după ce strategiile cu patru opriri la boxe din Turcia şi Spania au creat confuzii printre fani, producătorul italian este decis să se asigure că piloţii vor încheia cursele cu numai două pitstop-uri.

Soluţia găsită de Pirelli constă în oferirea noilor pneuri de tip hard, mai rezistente decât cele folosite în primele curse, în combinaţie cu pneurile medium, mai rezistente decât cele soft utilizate în toate cele şase etape de până acum.

"Am spus că vrem să ne asigurăm că rămânem cu două până la trei opriri pe monopost, iar media sezonului de până acum este 2.5, aşa că suntem în grafic. Apreciem că pentru circuitele mai dificile ne putem apropia de patru opriri şi nu vrem să atingem această limită.

Singura metodă este să avansăm puţin durata de viaţa a pneurilor şi exact asta vom face la Silverstone, iar la Valencia vom utiliza pneurile medium pentru că vrem să avem o astfel de cursă până atunci. Diferenţa dintre pneurile soft şi hard era prea mare în termeni de performanţă, aşa că am introdus pneurile medium pentru a micşora acea diferenţă", a declarat Paul Hembery,directorul Pirelli Motorsport.

Echipele au evaluat pentru prima oară pneurile medium în cele două sesiuni de antrenamente libere de vineri de la Montreal.

Via | Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru