Pirelli ar putea evalua noile pneuri pe monopostul Toyota

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 17.06.2010
Pirelli ar putea cumpăra un monopost de Formula 1 de la Toyota pentru a evalua pneurile pentru sezonul 2011.

FIA nu a anunţat încă numele noului furnizor de pneuri din Formula 1 începând din sezonul 2011, însă înţelegerea cu Pirelli este considerată ca şi semnată, mai ales ca rivalii de la Michelin au renunţat deja la ofertă.

De altfel, se speculează că Pirelli a semnat deja contractul cu FIA şi că oficializarea acestuia va fi făcută miercuri cu ocazia întrunirii Consiliului Mondial al FIA.

După ce contractul va fi oficializat, principalul obiectiv al companiei italiene este să realizeze un prim set de pneuri care să fie testate în mod corespunzător pe circuit. Până la organizarea unei sesiuni de teste,

Pirelli ar putea cumpăra unul dintre monoposturile defunctei echipei Toyota Racing, pentru ca italienii să obţină date esenţiale pentru realizarea specificaţiilor. Potrivit informaţilor dezvăluite de publicaţia Autosprint, Pirelli poarta deja negocieri cu Toyota pe acest subiect.

Vă reamintim că testele din timpului sezonul sunt interzise, însă echipele şi-au manifestat de mai multe ori dorinţa de a efectua o sesiune de evaluare cu noile pneuri la sfârşitul verii şi la începutul iernii.

Via | GMM

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru