Pirelli confirmă intenţia de a unifica pneurile pentru F1 şi GP2

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 06.09.2010
Pirelli evaluează posibilitatea de a furniza pneuri identice pentru Formula 1 şi GP2, rezultatele obţinute până acum fiind practic similare.

Pirelli va furniza pneuri în Formula 1 şi GP2 începând de anul viitor, iar rezultatele primelor teste indică faptul că italienii au posibilitatea de a utiliza aceleaşi specificaţii pentru ambele competiţii.

Presa internaţională a speculat aceste lucruri încă de la sfârşitul lunii august, însă concluzia a fost trasată doar după testele desfăşurate săptămâna trecută pe circuitul de la Paul Ricard, când Pirelli a utilizat aceleaşi pneuri atât pentru testul lui Nick Heidfeld cu monopostul Toyota TF109, cât şi pentru cel al lui Giorgio Pantano la volanul noului monopost de GP2.

Didier Perrin directorul tehnic al GP2, a confirmat că Pirelli ia serios în calcul unificarea pneurilor, lucru care ar avantaja inclusiv piloţii.

"Până acum am făcut multe teste pentru a valida monopostul în sine şi, în ultimele două sesiuni, am început un program intens care a implicat Pirelli, GP2 şi F1. Mai avem cel puţin şase sesiuni de teste pe circuite diferite, dar am făcut deja paşi importanţi împreună.

La ultimul test am lucrat în paralel cu monopostul Toyota de F1 şi am utilizat aceleaşi pneuri."

"Prima concluzie este că comportamentul pneurilor este foarte similar intre GP2 şi F1. Este o veste foarte bună care înseamnă că putem utiliza aceleaşi pneuri în ambele competiţii. Asta este foarte important pentru GP2 şi pentru Pirelli, pentru că piloţii ar putea să concureze cu exact aceleaşi pneuri ca în F1, ceea ce este foarte folositor pentru viitorul lor", a declarat oficialul competiţiei GP2.

Pe lângă avantajele de care s-ar bucura piloţii, unificarea pneurilor de Formula 1 cu cele din GP2 ar reprezenta o metodă eficientă de reducere a costurilor pentru Pirelli, întrucât nu ar trebui să dezvolte două tipuri diferite de cauciucuri.

Via | GPUpdate

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru