Pirelli demarează la Jerez testele cu monopostul Renault R30

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 07.05.2012
Pirelli va efectua în următoarele trei zile o sesiune de teste pe circuitul de la Jerez cu monopostul Renault R30 pentru dezvoltarea pneurilor pentru 2013.

Săptămâna premergătoare Marelui Premiu al Spaniei coincide cu prima sesiune de teste pe care o va efectua Pirelli în acest sezon cu monopostul Renault R30.

Testele vor avea loc în perioada 7-9 mai pe circuitul de la Jerez şi vizează o primă evaluare a specificaţiilor cauciucurilor pentru sezonul 2013. Cu această ocazie, Jaime Alguersuari, fostul pilot al Scuderiei Toro Rosso, va debuta oficial în calitatea de pilot de teste, iar spaniolul a admis că este entuziasmat de oportunitatea oferită de producătorul italian.

"Nimeni nu-şi poate imagina entuziasmul meu din acest moment. Număr minutele care au mai rămas până când voi fi la volanul celei mai sofisticate maşinării din lume. Niciodată nu mi-am imaginat că-mi va fi atât de dor de gustul Formulei 1. Vreau să le mulţumesc celor de la Pirelli pentru încredere, pentru că au avut şi alte opţiuni, şi voi încerca să fac cea mai bună treabă pentru ei", a declarat el.

În cadrul testelui de la Jerez, fiecare echipă poate avea un observator, pentru că niciuna dintre echipe să nu fie avantajată.

Pirelli va mai efectua în acest an sesiuni de teste şi pe circuitele de la Spa, Monza şi Barcelona, acolo unde îl va folosi şi pe celălalt pilot de rezervă, Lucas di Grassi.

Via | Pirelli

Comentarii (2)

  • Pirelli
    Sper sa nu mai apuce 2013 si testele+costurile de acum sa fie degeaba. Nu-i mai vreau in F1
    5 2
  • SA SE DUCA PUTERNIC
    AU STRICAT TOTUL SA PLECE AU NEUTRALIZAT MUNCA, ECHIPEI, MUNCA SI IMPLICAREA PILOTULUI INTR-O ECHIPA , AU NEUTRALIZAT POTENTIALUL PILOTULUI SI AL MASINII AU FACT-O LATA CAT CHINA VOR SPECTACOL???!!! SI MUNCA SI TALENTUL PILOTULUI UNDE-I ADICA CE VOR DEFAPT CA UNULO CU UN HRT SA SE BATA DE LA EGAL AL EGAL CU UNUL CU FERRARI PAI DIFERENTELE ASTEA STAU SI PRIN MUNCA IMPLICARE. ETC
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru