Pirelli dezvăluie tipurile de pneuri pentru primele patru curse ale sezonului

de Daniel Popescu
Miercuri, 13.02.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pirelli a ales patru combinaţii unice de compoziţii pentru pneurile pe care le va furniza în primele Mari Premii din sezonul 2013 al Formulei 1.

Pirelli şi-a respectat promisiunea de a impulsiona spectacolul în Formula 1 prin introducerea unei variaţii mai mari în selecţia tipurilor de pneuri pentru curse.

Producătorul italian a anunţat miercuri că piloţii vor avea la dispoziţie pneuri supersoft şi medium pentru Marele Premiu al Australiei, aceasta fiind pentru prima oară când cea mai moale compoziţie va fi folosită pe circuitul de la Melbourne.

Pentru Sepang, producătorul italian a optat pentru "reţeta" clasică formată din cauciucuri medium şi hard datorită temperaturilor ridicate şi a asfaltului abraziv din Malaysia, în timp ce în China echipele vor lucra cu pneuri soft şi medium.

Urmareste Automarket
O nouă surpriză apare pentru Marele Premiu al statului Bahrain, acolo unde piloţii vor primi pneuri soft şi hard.
Chiar dacă circuitul Sakhir este unul solicitant pentru pneuri din cauza temperaturilor ridicate din deşert, Pirelli a optat pentru pneurile soft în detrimentul celor medium pentru a oferi performanţe mai bune în calificări.

La fel ca şi în sezonul precedent, fiecare pilot va avea şase seturi de pneuri din compoziţia mai dură şi cinci seturi din compoziţia mai moale pe care le poate utiliza pe parcursul unui Mare Premiu de Formula 1.

Via Pirelli

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru