Pirelli: "Diferenţa dintre compoziţiile de pneuri va fi mai mică în 2012"

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 15.11.2011
Pirelli a dezvăluit că diferenţa dintre pneurile pe care le va furniza anul viitor va fi mai mică, în speranţa de a produce mai mult spectacol în timpul curselor.

Echipele testează noi componente în cadrul sesiunii de evaluare de la Abu Dhabi dedicată tinerilor piloţi, în timp ce Pirelli va profita la rândul său de această oportunitatea pentru a oferi câteva seturi experimentale de cauciucuri.

Una dintre principalele noutăţi este modificarea profilului tuturor pneurilor cu scopul ca acestea să se degradeze mai lent şi uniform pe toată suprafaţa, după ce în acest sezon au existat numeroase curse în care cauciucurile se degradau accelerat doar pe zone restrânse.

Modificări majore vor exista şi în privinţa compoziţiilor pneurilor soft, medium şi hard, astfel încât doar cele supersoft vor rămâne nealterate, iar diferenţa de timp dintre acestea va fi mai mică.

"Am început deja pregătirile pentru 2012. Am avut câteva pneuri experimentale vineri în Abu Dhabi şi vom avea alte câteva pneuri noi în Brazilia. Împreună cu informaţiile pe care le acumulăm pe parcursul testelor pentru tineri piloţi obţinem numeroase date pentru anul viitor, în care vom vedea o reducere a timpilor intre diversele compoziţii pentru a face cursele mai echilibrate", a declarat Paul Hembery, directorul Pirelli Motorsport.

Echipele au la dispoziţie 100 de seturi de pneuri pentru testul de trei zile de la Abu Dhabi, la care se adaugă 8 seturi de cauciucuri experimentale.

Versiunea finală a pneurilor pentru sezonul 2012 este aşteptată chiar la prima sesiune de teste din această iarna, care va avea loc pe circuitul de la Jerez in perioada 7-9 februarie.

Via | Pirelli

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru