Pirelli face presiuni pentru schimbarea regulamentului de calificări

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 11.10.2011
Pirelli va purta discuţii cu echipele pentru a găsi o soluţie prin care piloţii să fie obligaţi să iasă pe circuit în ultima parte a calificărilor.

Marele Premiu al Japoniei a consemnat o situaţie mai puţin obişnuită în ultima parte a calificărilor, când nu mai puţin de patru dintre cei 10 piloţi nu au efectuat niciun tur cronometrat cu scopul de a salva pneuri şi de a putea alege specificaţia cu care să înceapă cursa.

Practica a fost întâlnită pe tot parcursul sezonului, însă a fost pentru prima oară când a fost adoptată de un număr atât de mare de piloţi, ceea ce a condus la apariţia a numeroase critici din partea fanilor şi echipelor rivale.

Pirelli a încercat deja să rezolve această problemă şi va continua să facă presiuni în acest sens şi cu ocazia Marelui Premiu al Coreei de Sud de la finalul acestei săptămâni.

"Putem rezolva asta instant printr-o schimbare de regulament fără să creştem costurile, aşa că vom avea propuneri în acest sens. Asta se va aplica pentru sezonul viitor şi, poate din 2013, vom avea ceva diferit pentru a oferi ceva nou sportului. Nu este nimic în neregulă cu calificările.

Acest sistem cu trei sesiuni este foarte bun, dar conservarea pneurilor nu are niciun sens, pentru că dacă Sebastian Vettel şi primii şase pot câştiga curse parcurgând toate cele trei sesiuni, înseamnă că oricine poate face asta. Suntem bucuroşi să analizăm asta şi vom face tot ce putem pentru a rezolva problema", a declarat Paul Hembery, directorul Pirelli Motorsport.

Una dintre propuneri este ca piloţii care nu stabilesc niciun timp în Q3 să înceapă cursa cu pneurile folosite în Q2, iar o altă vizează retrogradarea cu cinci poziţii pe grila de start a pilotului respectiv. Ultima variantă este însă puţin probabil să fie luată în calcul, întrucât este considerată prea drastică.

Via | Autosport

Comentarii (3)

  • ctlnmihai
    pirelli
    Recent ,Hembery se felicita ca pneurile produse pana acum si care nu rezista prea multe tururi au dus la cresterea artificiala ce-i drept a spectacolului ....acum e ingrijorat ca pilotii isi menajeaza seturile de pneuri,,,Nu formatul calificarilor e de vina ,pneurile sunt de vina...nu mai dorim sa auzim mesaje de genul save your tyres please
    1 3
  • ctlnmihai
    Pirelli
    Am uitat, nu mai dorim sa auzim nici mesaje de genul save your fuel please. Vrem sa auzim numai mesaje gen: Hamilton is faster than you!!!
    2 2
  • ctlnmihai
    clona
    Ai dreptate cu save your fuel..Cat despre mesajul celalalt ai gresit ,,adrisantul''
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru