Pirelli, interesată să ofere mai multe tipuri de pneuri în 2013

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 14.06.2012
Pirelli a dezvăluit că intenţionează să ofere mai multe specificaţii de pneuri în sezonul 2013, plus un tip de pneu special pentru calificări.

Pirelli a venit în această săptămână cu o nouă propunere privind pneurile pe care le va furniza în sezonul următor al Formulei 1.

Ideea unui pneu special pentru calificări rămâne în picioare, însă la aceasta se adaugă şi propunerea de a mări numărul de specificaţii de pneuri pentru cursă.

Paul Hembery, directorul de motorsport al Pirelli, justifică propunerea prin faptul că cele patru tipuri de pneuri oferite în prezent sunt prea puţine comparativ cu caracteristicile celor 20 de circuite din calendarul competiţional.

"Vrem să facem câteva schimbări, probabil în privinţa structurii pneurilor şi posibil şi în cazul compoziţiilor. Poate şi un pneu pentru calificări. Poate vom cere inclusiv să avem mai multe compoziţii pentru a putea adapta un pic mai bine spectacolul pentru fiecare circuit. Patru compoziţii pentru 20 de circuite este o provocare majoră", a declarat britanicul pentru un post de radio din Canada.

Ideea unei a cincea compoziţii pentru pneuri este sprijinită inclusiv de pilotul de teste Jaime Alguersuari, care admite însă ca Pirelli nu a luat încă nicio decizie finală în acest sens.

"Aceasta poate fi o opţiune.

Nimic nu este încă confirmat, pentru că încă mai avem multe de testat. Am efectuat deja un test şi avem câteva concluzii bune, dar mai urmează multe lucruri şi mai avem mult de muncă. Ne vom spune opiniile anul viitor. Iar pentru mine este grozav pentru că am şansa să cunosc un produs pe care nu-l ştie nimeni. Pentru mine, asta este fantastic", a declarat fostul pilot al Scuderiei Toro Rosso.

Via | ESPNF1

Comentarii (4)

  • Pirelli ar trebui sa furnizeze pneuri BRIDGESTONE, ca sa mai vedem si noi o cursa ca lumea.
    9 2
  • @rastafan2
    Depinde ce inseamna pentru tine o cursa ca lumea... Poate aia cand sti castigatorul inca din calificari? Sau aia la care adormi ca se intampla 3 depasiri si alea la boxe?
    Nu stiu... dar cam astea erau cursele "ca lumea" pe vremea Bridgestone. Intr-adevar, pneurile rezistau, iar spectacolul murea. Acum pneurile mor si spectacol e slava domnului.
    Pana la urma, eu ca fan vreau spectacol. Pilotii au toate drepturile sa se planga de pneuri.
    6 4
  • Cred ca toti vrem spectacol,depasiri sau rasturnari de situatie,dar,nu datorita interpretarii regulamentului,a unor gaselnite din aeronautica mai mult sau mai putin "ortodoxe",si nici datorita exclusiv pneurilor....sunt totusi "autovehicule",nu avioane,si vor costuri tot mai mici,teoretic,ceea ce se intampla ii cam obliga sa investeasca mult dupa terminarea monopostului si nu in ultimul rand nu prea seamana intotdeauna a spectacol sau mai bine zis rezultatele nu sunt tocmai cele realiste.Le as compara cu wrestling-ul vs. luptele in cusca....
    7 2
  • toate aceste lucruri s-au pus in miscare acum 5 ani,cand nu au mai acceptat prezenta Michelin in Formula1,dupa scandalul de la Indianapolis.Pe urma a fost monopolul Bridgestone,care facea gume atat de puternice,incat ele durau pe parcursul,intregii curse.apoi FIA,nu a mai fost multumita,a venit Pirreli,care a avut in primul an rezultate spectaculoase,insa dupa cursa de anul trecut din Canada,camd a fost acel specacol,din cursa pana la final,din nou FIA a cerut Pirreli,sa faca niste gume,care sa imite tot timpul,acele circumstante meteo.dpdv al gumelor,iar ei s-au conformat.Asa ca degeaba ii trageti pe ei de urechi,pentru ca nu sunt ei de vina,ci FIA!!!!!!!
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru