Pirelli: "Nu putem evalua pneurile cu monopostul Renault din 2010"

de Daniel Popescu
Marti, 21.08.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pirelli susţine că monopostul Renault din 2010 folosit pentru teste nu este adecvat pentru dezvoltarea pneurilor pentru sezonul curent.

Pirelli utilizează în prezent un monopost Renault din sezonul 2010 pentru a dezvolta pneurile pe care le oferă echipelor în sezonul curent, dar şi pe cele pe care le va oferi anul viitor.

Deşi soluţia a părut iniţial una rezonabilă, Paul Hembery, directorul departamentului de motorsport al Pirelli, susţine că monopostul este fundamental diferit de cel pe care îl utilizează echipele în prezent, motiv pentru care rezultatele obţinute în teste nu sunt relevante.

"Aceleaşi pneuri utilizate pe un monopost din 2010 nu oferă acelaşi nivel de provocare. Stabilitatea aerodinamică a unui monopost din 2010 este fundamental diferită de cea a unuia din prezent. Asta este important pentru că schimbă modul în care energia ajunge în pneuri şi temperaturile relative din faţă şi spate", a declarat britanicul pentru publicaţia braziliană Totalrace.

Urmareste Automarket
Întrebat dacă Pirelli a anticipat dificultăţile pe care echipele le vor avea în acest sezon cu gestionarea pneurilor, Hembery a replicat: "Nu, pentru că nu am putut vedea asta pe monopostul din 2010.
Dar acesta este singurul monopost cu care putem testa. Sigur că nu ne place să testăm cu un monopost de acum doi ani, dar am trecut printr-o mare bătălie pentru a obţine măcar asta"
, a adăugat el.

Echipele de Formula 1 au refuzat să ofere celor de la Pirelli un monopost mai recent pentru teste de teamă că echipa care îl va furniza să nu fie avantajată în sezonul curent. Decizia este însă aparent surprinzătoare în condiţiile în care regulamentul tehnic pentru sezonul 2012 include câteva schimbări majore comparativ cu sezonul precedent.

Via GMM

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru