Pirelli nu va modifica pneurile hard pentru Turcia

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 09.04.2011
Pirelli susţine că nu va modifica compoziţia pneurilor hard pentru cursa solicitantă de la Instabul, întrucât rezultate evaluărilor au fost contradictorii.

Fiecare echipă a avut la dispoziţie în antrenamentele de vineri două seturi de pneuri hard cu o compoziţie nouă, întrucât Pirelli a analizat posibilitatea de a introduce cauciucuri mai rezistente în Marele Premiu al Turciei.

Rezultatele au fost însă puţin conculudente, iar încălzirea pneurilor a fost foarte lentă, potrivit lui Paul Hembery, directorul Pirelli Motorsport.

"Am încercat o nouă compoziţie pentru pneuri hard cu rezultate contradictorii, în sensul că am au fost rulate foarte puţin. Nu ne-am folosit în sesiunea de după-amiază, pentru că nu a vrut nimeni, întrucât toţi lucrau la strategia de cursă. Am descoperit că încălzirea a fost mai lentă şi mai stabilă. Nu ne aşteptam ca încălzirea să fie atât de lentă, în special având în vedere temperatura şi tipul de circuit, dar asta ne-a oferit informaţii valoroase care ne vor ajuta în dezvoltările ulterioare", a precizat el.

Din acest motiv, piloţii vor utiliza în Turcia acelaşi tip de pneuri hard ca şi până în prezent, chiar dacă Pirelli nu exclude o răsturnare de situaţie în ultimul moment.

"Pe baza a ceea ce am văzut în Malaezia, cred că vom merge înainte cu actualele pneuri hard.

Dacă avem parte de ceva dramatic aici poate îmi schimb părerea. Dar noi suntem îngrijoraţi acum că suntem prea conservatori. Avem câţiva paşi după această versiune a pneurilor hard care ne vor conduce către ceva care ar face o distanţă completă de cursa cu degradare minimă", a mai precizat el.

Circuitul de la Istanbul este unul dintre cele mai solicitante pentru pneuri, în special în virajul opt alcătuit din alte trei viraje de mare viteză.

Via | Autosport

Comentarii (1)

  • marius
    La scoala
    Invata-ti geometrie
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru