Pirelli propune introducerea pneurilor pentru calificări

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 16.05.2012
Pirelli consideră că introducerea unor pneuri speciale pentru calificări ar readuce spectacolul în lupta pentru pole position, întrucât echipele nu ar mai fi tentate să conserve cauciucurile.

Regulamentul care obligă piloţii care pătrund în ultima parte a calificărilor să înceapă cursa cu exact acelaşi set de pneuri cu care au stabilit cel mai bun timp are un efect negativ asupra spectacolului.

În dorinţa de a conserva pneurile, piloţii preferă să efectueze unul sau cel mult două tururi cronometrate, iar în ultima perioadă câte doi-trei piloţi aleg să nu iasă deloc pe circuit.

Acest lucru dăunează spectacolului, element care s-a remarcat în special la Marele Premiu al Spaniei, când ultima parte a calificărilor a fost lipsită de intensitate.

În contextul numeroaselor critici primite în ultima perioadă, Pirelli susţine că este pregătită în orice moment să introducă pneuri speciale de calificări, însă susţine că nu poate face acest lucru decât cu acordul echipelor.

"Avem multe monoposturi competitive şi exact asta şi-au dorit echipele, ca fiecare echipă capabilă de victorie să aibă această oportunitate. Aşa că este în regulă dacă cineva se plânge.

Noi suntem disponibili echipelor. Suntem pregătiţi să facem pneuri de calificări mâine. Dar alegerea nu este a noastră", a declarat Marco Tronchetti Provera, preşedintele Pirelli.

Unicul furnizor de pneuri din Formula 1 a intenţionat să introducă cauciucuri de calificări încă de la începutul acestui sezon, însă propunerea a fost respinsă de echipe.

Via | GMM

Comentarii (3)

  • Pirelli
    Aha, e bine.Totusi observ ca astora le vin mintile la cap abia dupa ce sunt avertizati
    11 7
  • Victor T
    @Speed
    Sa te avertizam si pe tine poate iti vine mintea la cap cine stie.
    7 13
  • @Victor T
    In legatura cu ce sa ma avertizati? ;))
    8 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru