Pirelli schimbă compoziţia pneurilor hard, dar celelalte rămân la fel

de Daniel Popescu
Joi, 25.04.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pirelli a anunţat joi că pneurile hard vor avea o compoziţie mai dură, apropiată de cea din sezonul 2012, începând cu Marele Premiu al Spaniei.

Am luat decizia de a schimba compoziţia pneurilor hard începând cu Spania.

Paul Hembery
Director Pirelli Motorsport
Pirelli a dezvăluit joi modificările pe care le va opera în gama de pneuri pe care le furnizează în Formula 1 în acest sezon.

Producătorul italian şi-a respectat promisiunea de a nu introduce schimbări majore, în condiţiile în care singura noutate este o compoziţie mai dură pentru pneurile hard. Paul Hembery, directorul departamentului de motorsport, a explicat decizia prin diversificarea strategiilor de cursă, în condiţiile în care compoziţiile pneurilor supesoft, soft şi medium vor rămâne neschimbate.

"După evaluarea performanţelor pneurilor în primele patru curse şi după ce ne-am consultat cu toate echipele, am luat decizia de a schimba compoziţia pneurilor hard începând cu Spania. Această ultimă versiune a componenţei hard este mult mai apropiată de pneul din 2012, iar obiectivul este să le oferim echipelor oportunitatea de a diversifica strategiile în combinaţiile cu celelalte compoziţii care rămân neschimbate", a declarat britanicul.

Astfel, solicitările formulate de Red Bull Racing, Mercedes şi McLaren pentru creşterea durităţii tuturor compoziţiilor nu a fost aprobată de Pirelli, în special pentru că celelalte opt echipe s-au opus.

Până în prezent, pneurile hard au fost utilizate în cursele din Malaysia şi Bahrain.

În plus, Pirelli a anunţat şi tipurile de pneuri pe care le va furniza la următoarele trei Mari Premii.

Astfel, piloţii vor avea la dispoziţie pneuri hard şi medium în Spania, soft şi supersoft la Monaco şi medium şi supersoft în Canada.

Via Pirelli

Comentarii (1)

  • In Bahrain diferenta intre medium si hard a fost mult prea mica atat ca si timp scos pe un tur cat si ca si numar de ture efectuate pana la necesitatea schimbarii lor. E normal sa le modifice. E greseala lor pana la urma.
    6 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru