Pirelli schimbă strategia de alocare a pneurilor

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 07.10.2011
Pirelli a anunţat că va furniza un set suplimentar de pneuri mai moi în detrimentul compoziţiilor mai dure în ultimele trei curse ale sezonului 2011.

Pirelli face primul pas spre schimbarea regulamentului în privinţa compoziţiilor de pneuri pe care le va oferi pe parcursul sezonului viitor printr-un experiment pe care îl va aplica în ultimele trei curse.

După ce propunerea de a schimba numărul de seturi de pneuri alocate la un Mare Premiu nu a avut nicio replică din partea echipelor, Pirelli a anunţat vineri că în ultimele trei curse ale sezonului va furniza câte şase seturi de pneuri de compoziţie mai moale şi câte cinci seturi de cauciucuri mai dure.

Până acum, italienii furnizau un set suplimentar de pneuri dure, însă de obicei acesta nu era utilizat de echipe şi trebuia distrus la sfârşitul fiecărui Mare Premiu.

Pentru ediţia inaugurală a Marelui Premiu al Indiei, Pirelli va furniza pneuri soft şi hard, în ciuda declaraţiilor anterioare privind renunţarea la componenta cea mai dură din gamă. "India este o mare necunoscută pentru toate echipele şi pentru noi, aşa că vom aduce şi cel mai durabil tip de pneuri pentru a acoperi toate posibilităţile", a explicat Paul Hembery, directorul Pirelli Motorsport, motivul pentru care a ales pneurile hard pentru cursa de la Delhi.

În schimb, în ultimele două curse ale sezonului, care vor avea loc în Abu Dhabi şi Brazilia, Pirelli va furniza pneuri soft şi medium.

Via | Pirelli

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru