Pirelli susţine că va anunţa specificaţiile pentru anul viitor în 1 octombrie

de Daniel Popescu
Vineri, 27.09.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pirelli susţine că va respecta termenul limită de 1 octombrie impus de FIA pentru anunţarea specificaţiilor pneurilor pentru sezonul 2014, chiar dacă italienii nu au semnat noul contract cu F1.

Avem indicaţii că ultimele clauze ale contractelor ar trebui să fie gata în viitorul foarte apropiat.

Paul Hembery
Director Pirelli Motorsport
Regulamentul sportiv al Formulei 1 prevede ca furnizorul de pneuri să anunţe specificaţiile pentru anul viitor în 1 septembrie, însă FIA a acceptat că termenul limită să fie amânat pentru 1 octombrie.

Cu numai trei zile înainte de expirarea acestuia, Formula 1 nu are încă un furnizor oficial de cauciucuri pentru anul viitor, însă Pirelli susţine că va respecta regulamentul în vigoare şi va anunţa marţi specificaţiile chiar dacă nu are încă un contract ferm cu FIA.

"Avem multe contracte şi avem ca variantă să spunem nu tuturor şi să ducem întregul sistem în default. Dar avem indicaţii că ultimele clauze ale contractelor ar trebui să fie gata în viitorul foarte apropiat", a declarat Paul Hembery, directorul departamentului de motorsport al Pirelli, pentru publicaţia ESPNF1.

Pirelli a semnat deja înţelegeri cu toate cele 11 echipe din competiţie şi cu Bernie Ecclestone, însă Hembery susţine că semnătura finală cu FIA întârzie din cauza avocaţilor.

"Mai sunt doar câteva lucruri legale.

Dacă pui avocaţii într-o cameră, întotdeauna vor veni cu ceva nou. Lucrăm pe ideea că mergem înainte, avem acorduri cu toate echipele şi cu promoterul", a adăugat el.

Cel mai probabil, Pirelli va menţine compoziţiile supersoft, soft, medium şi hard, însă echipele vor avea posibilitatea să folosească pneuri de compoziţie diferită pe puntea faţă şi puntea spate, ca urmare a introducerii noilor motoare turbo V6 de 1.6 litri.

Via ESPNF1

Comentarii (6)

  • Ca sa le schimbe mai apoi pe la cursa a 4-a daca RBR nu performeaza pe ele......
    8 4
  • Asteapta rapuns de la RBR !
    Inca nu s-a hotarat "marele campion" din ultimii ani cum si cu ce pneuri are chef sa "concureze" ! :)))))
    4 3
  • Da aveti dreptate baieiti nici mie numi place ce a facut Pirelli anul acesta trebuie sa apara concurenta mai multi furnizori de pneuri altfel problema nu va fi rezolvata
    2 3
  • Sunteti simpatici foc.
    Ati vrea sa vina michelin sa castige renault fara probleme?
    3 0
  • Nu fi atit de sigur
    0 0
  • JugaruGabi
    Chiar nu inteleg de ce trebuie sa se prezinte niste gume pentru sezonul urmator...
    Oricum se vor schimba daca echipele de top vor cere cu insistenta sa se schimbe compozitia lor pe motiv ca nu performeaza.

    Eu nu inteleg oricum de ce trebuie sa faca mizerii de pneuri ca depasirile sa se faca la pit si deloc pe traseu.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru