Pirelli va furniza câte 8 seturi de pneuri la Abu Dhabi

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 18.11.2010
Fiecare echipă va utiliza câte 8 seturi de pneuri soft şi medium în sesiunea de teste de la Abu Dhabi programată vineri şi sâmbătă.

Pirelli va debuta vineri ca noul furnizor oficial de pneuri din Formula 1, în cadrul unei sesiuni de teste la care vor participa toate cele 12 echipe din competiţie cu monoposturile din sezonul recent încheiat.

Pentru această primă sesiune, producătorul italian va furniza echipelor câte 8 seturi de pneuri soft şi medium, totalizând 384 de cauciucuri.

"Venim la aceste teste cu încredere deplină şi satisfacţia muncii depuse până acum. Testele din Europa ne-au oferit datele necesare pentru această fază de dezvoltare. Începând de mâine, piloţii şi inginerii din fiecare echipă ne vor oferi feedback, care va avea o importanţă vitală pentru a doua fază a testelor. O provocare pentru care suntem deja pregătiţi", a declarat Paul Hembery, directorul departamentului de motorsport al Pirelli.

Până în prezent, Pirelli a efectuat 8 sesiuni private de teste pe circuitele de la Mugello, Monza, Barcelona, Valencia, Jerez şi Paul Ricard cu un monopost Toyota TF109 din sezonul 2009.

După testele de la Abu Dhabi, italienii vor mai efectua în luna decembrie câteva evaluări cu caracter privat pe circuitul din Bahrain, înaintea testelor oficiale din luna februarie.

Via | Pirelli

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru