Pirelli va furniza pneuri soft şi hard la Silverstone

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 29.06.2011
Pirelli va oferi echipelor pneuri soft şi hard la Silverstone, pentru a se proteja împotriva variaţiilor de temperatură din Marea Britanie.

Pirelli a dezvăluit miercuri în cadrul unei conferinţe telefonice cu jurnaliştii din presa internaţională tipurile de pneuri pe care le va furniza pentru următoarele trei Mari Premii din această vară.

Pentru Marele Premiu al Marii Britanii, producătorul italian a decis să ofere echipelor pneurile soft şi hard şi să renunţe la planurile privind pneurile medium, în urma analizelor realizate în privinţa acestora la Valencia. Pe lângă asfaltul abraziv, variaţia de temperatură înregistrată frecvent în Marea Britanie a reprezentat unul dintre factorii esenţiali în favoarea acestei decizii.

"Silverstone este unul dintre cele mai solicitante circuite din sezon, are o suprafaţă foarte agresivă, are un element necunoscut întrucât suprafaţa a fost schimbată în urma noilor construcţii (n.r - organizatorii au realizat un nou pitlane) şi din punctul de vedere al producătorului este unul dintre cele mai dificile circuite cu care ne confruntăm pe parcursul anului."

"De asemenea, vremea în Anglia este variabilă.

În această săptămână au fost 30 de grade, dar cred că astăzi sunt doar 15 grade. Este o mare provocare să realizezi un pneu care să funcţioneze în aceste condiţii variate şi acesta este motivul pentru că am simţit că trebuie să oferim pneurile soft pentru a ne permite să operăm în condiţiile mai reci", a declarat Paul Hembery, directorul Pirelli Motorsport.

Pe baza acestor tipuri de pneuri, Pirelli anticipează ca cei mai mulţi piloţi vor opta pentru strategii cu câte trei opriri la boxe.

"După Istanbul am dezvoltat noua componentă hard de pneuri şi aceasta va ajuta în termeni de degradare. Rămâne de văzut cum vor opera echipele cu componenta soft. Strategiile pe care le-am văzut din partea echipelor indica trei opriri, poate patru opriri. Probabil va fi în această zonă", a adăugat britanicul. În schimb, echipele vor utiliza pneurile soft şi medium în Germania şi super-soft şi soft în Ungaria.

Via | ESPNF1

Comentarii (1)

  • Pirelli
    Cu aceste pneuri se pare ca o sa aiba o cursa greoaie cei de la ferrari, avand in vedere cum s-au descurcat ultima data (barcelona).
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru