Pirelli va produce pneurile pentru Formula 1 în Turcia

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 29.09.2010
Pirelli a dezvăluit planurile pentru producerea pneurilor destinate Formulei 1 pe baza contractului valabil în perioada 2011-2013.

Pirelli a confirmat recent că va produce pneurile pentru Formula 1 la fabrica pe care a inaugurat-o în oraşul turc Izmir în 2007.

Unitatea produce exclusiv pneuri destinate competiţiilor sportive şi a necesitat investiţii de 140 de milioane de euro, numărul de pneuri alocate pentru Formula 1 în sezonul următor urmând să se ridice la 50.000.

"Anul viitor plănuim să investim 30 de milioane de euro în fabrica de la Izmir. Avem facilităţi de producţie în numeroase ţări, cum ar fi Turcia şi China. Plănuim să deschim noi fabrici în Rusia până la sfârşitul anului. Avem ca ţintă ţările cu creştere economică, precum Turcia, China şi Rusia", a explicat Marco Tronchetti Provera, preşedintele Pirelli, în cadrul unei conferinţe de presă.  

În fabrica de la Izmir lucrează în prezent 2800 de muncitori, care realizează aproximativ 8 milioane de pneuri anual. Pentru realizarea pneurilor destinate Formulei 1, fabrica de la Izmir va colabora îndeaproape cu centrul de cercetare şi dezvoltare al Pirelli din Milano, sediul central al companiei italiene.

Via | Hurriyet

Comentarii (1)

  • Ma intereseaza prețul la fabrica an Turcia cum eau legătura
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru