Pirelli vrea să modifice alocarea pneurilor de ploaie

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 06.05.2011
Pirelli consideră că FIA ar trebui să crească numărul de seturi de pneuri intermediare şi de ploaie oferite la un Mare Premiu.

Marele Premiu al Turciei a oferit prima oportunitate pentru piloţi de a utiliza pneurile intermediare şi de ploaie, însă pe de altă parte aceştia au fost reticenţi să efectueze prea multe tururi ca urmare a numărului limitat de seturi disponibile.

În prezent, piloţii au la dispoziţie patru seturi de pneuri intermediare şi trei de ploaie, număr care s-ar putea dovedi insuficient în cazul în care un Mare Premiu s-ar desfăşura integral pe ploaie. Acesta este motivul pentru care Pirelli a anunţat că va iniţia o propunere pentru modificarea regulamentului în acest sens.

"Aparent, totul este bine, dar cred că trebuie să discutăm despre ce s-ar întâmpla dacă am avea trei zile de ploaie şi cum am putea avea atunci o cursă. Nu putem spune că regulamentul ne limitează la un anumit număr de seturi. Dacă avem trei zile de ploaie, atunci echipele nu ar fi capabile să alerge în anumite sesiuni, aşa că există un mare semn de întrebare. Nu am întâlnit niciodată trei zile consecutive de ploaie, dar este o realitate care s-ar putea întâmpla la un moment dat.

Aşa că trebuie să ne gândim la un plan de backup. Avem câteva gânduri despre asta, vom merge la echipe şi poate vom avea câteva idei despre ce ar trebui să facem ca sport", a precizat Paul Hembery, directorul departamentului de motorsport al Pirelli.

Via | Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru