Porsche ar fi renunțat la planurile de a intra în Formula 1

de Alexandru Monenciu
Joi, 23.03.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit celor mai recente informații, Porsche ar fi renunțat la planurile de a intra în Formula 1, din 2026. În schimb, marca din Stuttgart ar urma să se concentreze pe Formula E și Le Mans.

În urmă cu doi ani, pe atunci șeful Grupului Volkswagen, Herbert Diess, anunța că Porsche ar urma să intre în Formula 1, începând cu 2026. Atunci, regulamentul Marelui Circ va suferi modificări importante.

Numai că, între timp, orice încercare de a convinge echipele deja existente să accepte un parteneriat au eșuat. Prima dată, Porsche a încercat cu Red Bull Racing, dar fără succes. Mai apoi s-a zvonit că ar fi urmat cei de la McLaren.

Desigur, Porsche ar fi putut intra ca echipă de sine stătătoare, dar acest lucru implica un efort financiar mult mai mare.

Cele mai recente informații susțin că, într-un final, Porsche ar fi renunțat la ideea de a intra în Formula 1. În schimb, marca germană ar urma să se concentreze pe Formula E și pe revenirea în cursele de anduranță, la Le Mans.

În ceea ce privește intrarea altor nume mari în Formula 1, Audi va face acest lucru alături de Sauber, iar Ford alături de Red Bull Racing. Pe listă s-ar putea afla și americanii de la Andretti, cu sprijinul General Motors.

via The Race

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru