Presă: Domenicali ve demisiona luni de la Ferrari şi va fi înlocuit de Marco Mattiacci

de Daniel Popescu
Luni, 14.04.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Stefano Domenicali va demisiona luni din funcţia de şef al Scuderiei Ferrari şi va fi înlocuit de Marco Mattiacci, în prezent CEO-ul filialei Ferrari din America de Nord, potrivit presei italiene.

Esential 33 de puncte a acumulat Ferrari in primele trei curse ale sezonului
Ferrari ar putea anunţa în cursul zilei de luni o schimbare majoră în conducerea tehnică a echipei, în cazul în care informaţiile publicate de Gazzetta dello Sport se vor concretiza.

Sursa citată afirmă că şeful Stefano Domenicali îşi va anunţa demisia din funcţia de şef ca urmare a rezultatelor mediocre înregistrate în debutul acestui sezon. În plus, echipa a stabilit deja şi numele succesorului său: Marco Mattiacci, în prezent CEO al filialei Ferrari din America de Nord.

Vom lua deciziile care sunt necesare.

Luca di Montezemolo
Presedinte Ferrari
Preşedintele Luca di Montezemolo a sugerat vineri că există posibilitatea unei schimbări la vârful conducerii tehnice, atunci când presa italiană a încercat să-l abordeze pe marginea acestui subiect. "Ştiu deja ce vreţi să întrebaţi.
Răspunsul meu este că vom întoarce toate pietrele. Vom munci zi şi noapte pentru a îmbunătăţi şi vom lua deciziile care sunt necesare"
, a precizat el în cadrul unui eveniment care a avut loc la Muzeul Ferrari.

Ferrari ocupă doar locul cinci în clasamentul constructorilor după primele trei curse ale sezonului cu 33 de puncte, comparativ cu cele 111 acumulate de liderul Mercedes în acelaşi interval de timp.

Via Gazzetta dello Sport

Comentarii (21)

  • mirciozauru
    Finally! A doua veste buna de azi dupa cea cu Michael Schumacher. Bravo Automarket, tot asa :)
    31 2
  • A dat Domnul , fine finali, ceva in bine si la ferrari!!
    25 3
  • uraaaaaaaaaaaaaaaa
    uraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ihahahahhahaaaaaaaaaa bravisimo muah muah ,hai nene ca tirziu da oricum binevenita inlocuirea
    15 2
  • Din pacate nu e neaparat o veste buna. Se aduce un om fara legatura cu motorsportul, o noua alegere neinspirata cred eu. Ar fi trebuit sa incerce sa-l aduca pe Brawn sau sa recruteze pe cineva cu experienta. Inf ine, sper sa ma insel
    23 0
  • dupa parerea mea, partea interesanta din acest anunt sau cea mai importanta veste care se va da luni( daca se va da) este perioada de contract, poate fii o varianta de avarie pana la sfarsitul sezonului cand il pot recruta pe brawn (cea mai buna persoana pentru ce este la ferrari), dar ramane de vazut
    9 0
  • Sunt trist si suparat ca a plecat Stefano... era super cu el la timona :((((
    14 28
  • @Mircea Nu erai ocupat sa construiti un imperiu, sau amanati iarasi pentru anul ce vine? :)))
    26 3
  • Adrian Fuchs
    Ideal ar fi sa plece si Luca di Montezemolo. In alte cuvinte, Brawn sau eventual Briatore ar fi fost cu siguranta o alegere mult mai inteleapta...
    15 6
  • Nu stiu cine e Mattiacci, speram sa vina un nume mare din motorsport. Sa nu fie un Domenicalli 2.
    14 0
  • ovidiu15081982
    Poate o sa aiba si Ferrari un monopost pe masura si nu o martoaga ca in ultimii ani ! Domenicalli= Whitmarsh = varza de Bruxelles ! Go home losers !
    9 4
  • Sc f1analisitecnica ‏
    "Le dimissioni di Domenicali fanno capire che il prog2014 è completamente sbagliato e senza nessuna possibilità di recupero.Si guarda al 2015. Progetto Ferrari 2014 sbagliato in tutti i fronti:Power Unit, aerodinamica e meccanica. Lo si era capito da subito..."

    Si guarda gia per il 2015 :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
    4 18
  • bun.. sa vina cei capabili care sunt in stare sa duca echipa acolo unde trebuie, in fata .. in special in fata mizeriei mclaren..
    sa revina si ross "the boss" brawn si se reface dream team ul..cu rory byrne, paolo martinelli de la maseratti,, agnelli de la brembo, aldo costa de la merc...etc..
    7 1
  • si briatore ar fi bun.. in aceeasi echipa cu ross "the boss" brawn..
    9 2
  • Asta e an de sacrificiu. Nimic bun nu se poate intampla anul asta. Da, Ferrari se concentreaza deja pe 2015.
    Eu cred ca Domenicali va incerca mai degraba sa-l ia pe Newey-Horner decat sa-l readuca pe Brawn. Nu-mi pun sperantele in acest Mattiacci, care n-are nici o treaba cu F1 si nu inteleg ce-l recomanda pentru acest post, imi pare un om de afaceri, nu un om pentru sport. Ferrari a ajuns ca politica... oamenii nepotriviti in locul nepotrivit. Pacat ca in aceasta perioada jalnica din istoria Scuderiei s-au nimerit doi mari campioni ca Alonso si Raikkonen. Sper ca salariile pe care le primesc sa le mai spele din rusinea la care sunt supusi. Pentru ca e rusinos sa ai astfel de piloti si un monopost atat de slab. Cum de altfel a fost rusinos ca timp de 4 ani Ferrari nu a construit un monopost cu care sa lupte cu Red Bull.
    Ferrari mai intai trebuie sa-si schimbe atitudinea. Nu arata ca-si doreste sa castige, ci doar sa fie acolo pe circuit, printre cei mai buni. La inceputul anilor 2000 alta era atitudinea. Erau oameni determinati si ambitiosi. Astazi cativa mai sunt asa in cadrul Ferrari, restul vin ca sa-si ia baniii si sa faca afaceri/politica.
    11 2
  • pe pagina de facebook a celor de la ferrari deja s-a facut anuntul inlocuirii lui Dominicali, deci nu mai este doar un zvon este o certitudine
    12 1
  • C Long
    Oficial a fost demis !

    Multa bafta lui Mattiacci si sper ca problemele sa se rezolve, desi nu cred...
    12 1
  • mareanalx - daca luam cele 4 litere din fata si ultima litera, ce rezulta?
    4 8
  • Singaporezul
    Clar o veriga slaba,trebuia sa plece demult ,de prin 2011.Dar nu cred ca vor castiga ceva cu fernandel in echipa.
    1 6
  • fiecare interpreteaza cum doreste iulianimi
    2 3
  • GrosJan
    asta imi aduce aminte de perioada aia in care Dinamo tot schimba antrenori pe banda rulanta. Nu ar fi exclus sa revina Domenicalli dupa lunga perioada de ratacire Ferrari
    0 1
  • pif666
    optiune cea buna ar fi briatore. sau brawn. speram sa ne contrazica si mattiacchi. cine naiba o mai fi si asta? dar fara indoiala mai bine oricine decat domenicalli. in sfarsit o veste buna pentru fani ferrari. cam tarziu...dar mai bine si acum decat niciodata
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru