Presă: Ferrari şi Red Bull au semnat un nou Acord Concorde

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 05.01.2012
Ferrari şi Red Bull au ajuns deja la un acord cu Bernie Ecclestone pentru prelungirea Acordului Concorde care expiră la sfârşitul acestui an, potrivit presei italiene.

Bernie Ecclestone a profitat la maxim de retragerea echipelor Ferrari şi Red Bull Racing din cadrul Formula One Teams' Association (FOTA) şi şi-a îndeplinit obiectivul de a dezbina echipele înainte de negocierile pentru semnarea unui nou Acord Concorde, documentul care guvernează Formula 1.

Potrivit unor informaţii dezvăluite de publicaţia italiană Autosprint, Ecclestone a ajuns la un acord separat cu Ferrari şi Red Bull Racing pentru prelungirea Acordului Concorde scadent la sfârşitul acestui an, în ciuda faptului că, cel puţin teoretic, nicio echipă nu ar fi avut dreptul să participe la astfel de negocieri decât după 1 ianuarie 2012.

"Red Bull şi Ferrari au ajuns la o înţelegere cu Bernie Ecclestone în privinţa termenilor pentru participarea viitoare în campionatul mondial. Înţelegerea, care nu este încă oficială, a fost făcută încă din noiembrie. Este posibil ca, la fel ca în trecut, echipa de la Maranello să fi primit ceva bonusuri în bani în schimbul loialităţii sale până în 2017", precizează publicaţia Autosprint.

În cazul în care informaţiile italienilor se vor confirma, noua înţelegere reprezintă o lovitură pentru celelalte echipe din Formula 1.

Reunite încă de la jumătatea anului 2008 în cadrul FOTA, echipele sperau să obţină cel puţin 75% din drepturile TV începând din 2013, în loc de 50% cât primesc în prezent.

Totuşi, în condiţiile în care celelalte echipe semnează acorduri separate cu Ecclestone, McLaren, Mercedes AMG şi celelalte echipe nu au altă opţiune decât să semneze la rândul lor contracte separate cu Ecclestone.

Ferrari, Red Bull şi Sauber s-au retras din FOTA în decembrie din cauza neînţelegerilor privind acordul pentru reducerea costurilor. Retragerea va intra însă în vigoare abia în luna februarie, întrucât regulamentul FOTA impune un preaviz de două luni.

Via | Autosprint

Comentarii (2)

  • salut
    canaliile,tot canalii raman chiar si peste ani!
    1 2
  • emerson
    negociatori abili
    Abilitatea de a negocia,facand presiuni sau momindu-i pe unii sau pe altii,promisiuni mai mult sau mai putin justificate...sunt argumente viabile intr-o negociere. Ne place sau nu, nu noi contam, ci cei care au banii,cei care stabilesc regulile. Sunt conditiile lor si e afacerea lor. Toti ceilalti, sunt partea neglijabila...cea care,nici nu exista in calculele lor...
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru