Presă: Ferrari va abondona suspensia frontală de tip pullrod în 2014

de Daniel Popescu
Miercuri, 27.11.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari va reveni în sezonul 2014 la suspensia faţă de tip pushrod la doi ani după ce a introdus suspensia de tip pullrod care a fost ulterior copiată şi de McLaren.

Esential 2 este numarul echipelor care au utilizat suspensie fata de tip pullrod in 2013: Ferrari si, McLaren
Ferrari este pe punctul de a renunţa la suspensia frontală de tip pullrod în dezvoltarea monopostului pentru sezonul 2014, potrivit unor informaţii dezvăluite de publicaţia italiană Autosprint.

Scuderia a reintrodus aceast tip de suspensie în sezonul 2012, pentru a oferi monopostului un centru de greutate mai scăzut. Totuşi, efectele tehnologiei nu s-au făcut simţite în performanţele monopostului, iar unul dintre dezavantajele sale este manevrabilitatea mai puţin satisfăcătoare. Prin urmare, este foarte posibil ca Ferrari să revină anul viitor la suspensia frontală de tip pushrod.

Nu este niciun secret că în ultimele sezoane am suferit în zona aerodinamică.

James Allison
Director tehnic Ferrari
Directorul tehnic James Allison nu a confirmat informaţia, însă a admis că a identificat deja câteva puncte slabe ale monopostului.
"În Formula 1 nu remediezi toate problemele peste noapte. Echipa şi-a analizat punctele slabe unul câte unul şi continuăm să facem asta. Nu este niciun secret că în ultimele sezoane am suferit în zona aerodinamică", a declarat britanicul.

În cazul în care informaţia se va confirma, McLaren va rămâne singura echipă cu suspensie frontală de tip pullrod în sezonul 2014. Nu este însă exclus ca şi britanicii să adopte o schimbare din acest punct de vedere, prin prisma rezultatelor modeste înregistrate în sezonul recent încheiat, când nu au obţinut niciun podium.

Via GMM

Comentarii (6)

  • Cristi
    "la doi ani după ce a introdus in urma cu doi ani".....?
    3 0
  • Despre Mclaren s-au auzit svonuri din iunie ca renunta la pull rod, iar saptamana trecuta (pe 23 noiembrie) intr-un articol pe OmnicorseF1 s-a scris pe larg despre faptul ca Mclaren renunta la suspensia pull rod in favoarea celei push rod, dar pe spate, Mclaren va avea ceva foarte revolutionar. Va dau in italiana, cum este articolul original: "a soluzione utilizzata dalla Ferrari negli ultimi due anni, che è stata adottata con poco successo anche sulla MP4-28, è stata cancellata dal progetto della monoposto 2014. Stando alle indiscrezioni, se la McLaren tornerà alla sospensione anteriore push rod, non è detto che non punti su qualcosa di molto innovativo nel retrotreno. Si parla di una sospensione posteriore che è diversa dal solito: la macchina, pare che venga presentata intorno al 20 gennaio, nella configurazione più ardita, ma è dato per scontato che la prima sessione di prove a Jerez verrà già svolta con un retrotreno più tradizionale per un test comparativo. "
    Intrebati-ma pe mine orice de Mclaren ca va zic. (istorie, stiri echipa, stiri piloti, MTC, zvonuri, bugete, orice)
    7 6
  • * si pe Twiter urmaresc tot felul de canale oficiale sau neoficiale unde sap in permanenta dupa stiri despre Mclaren. Dar nu de asta ii vorba (nu ma laud, jur, doar ca ador echipa asta si as povesti cu oricine orice despre ea :) ) ci tot alte surse despre faptul ca Mclaren trece pe push rod.

    @paolofilise: McLaren 2014 will have a revolutionary rear suspension (and rear end). Front pull rod suspension to be dropped too #F1

    @antoniogranato McLaren adotterà un rivoluzionaria sosp. post. nel 2014,realizzando un retrotreno inedito. Abbandona il pull rod anteriore

    grandprixdotcom McLaren will have in 2014 a revolutionary rear suspension, implying revolutionary rear ends.Front pull rod will be dropped.

    @GPweek McLaren will have in 2014 a revolutionary rear suspension implying a revolutionary rear ends. Pull rod at the front will be
    5 6
  • qwerty
    @Mclaren_Mircea_1984, gaseste-ti o prietena.
    9 2
  • Ferrari Fans
    Pagina dedicata fanilor din Romania ai echipei de Formula 1 Scuderia Ferrari!

    https://www.facebook.com/pages/Ferrari-F1-Fans-Romania/473557032673303
    7 3
  • Mai bine il abandona pe spaniol ....
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru