Presă: Ferrari vrea să-l readucă la echipă pe designerul Rory Byrne

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 19.09.2011
Ferrari încearcă să-l convingă pe reputatul designer Rory Byrne să revină la echipă pentru a ajuta Scuderia să dezvolte un monopost competitiv în 2012, potrivit presei italiene.

Ferrari a efectuat doua restructurări în cadrul departamentului tehnic pe parcursul sezonului 2011, însă şefii Scuderiei dau semne că lucrurile nu se vor opri aici.

În încercarea de a opri dominaţia celor de la Red Bull Racing din ultimii trei ani, Ferrari încearcă să-l readucă la echipă pe celebrul designer Rory Byrne, care a avut un rol important în cadrul succesului italienilor în anii 2000 alături de Michael Schumacher, Ross Brawn şi Jean Todt.

Informaţia a fost dezvăluită de publicaţia italiană OmniCourse, care susţine că iniţiativa pentru aceasta achiziţie îi aparţine directorului tehnic Pat Fry şi că Byrne ar putea fi adus în cadrul echipei în funcţia de consultant. După ce a părăsit Ferrari, Byrne s-a retras din Formula 1, iar în prezent locuieşte în Thailanda.

Între timp, Ferrari a demarat deja proiectul pentru monopostul cu care va aborda sezonul 2012. Echipa promite numeroase inovaţii tehnice, iar OmniCourse susţine că printre noutăţi se vor număra o poziţie mai scăzută în cockpit pentru Fernando Alonso şi un ampatament mai lung pentru a remedia problemele de compatibilitate cu pneurile Pirelli.

Din echipa tehnică care lucrează la monopostul pentru anul viitor mai fac parte James Tortora (departamentul de simulatoare), Ioannis Veludis (Computational Fluid Dynamics), Rupert Daraker (aerodinamică) şi Nikolas Tombazis (design).

Via | YallaF1

Comentarii (4)

  • Drimus
    Byrne
    Omul care are ac de cojocu' lui Newey
    11 3
  • @2012
    Poate isi face curaj Domenicali si demisioneaza, asa Ferrari si baietii de acolo ar avea sanse mai mari sa duca echipa unde este locul ei si nu sa lupte de pe locul 3. Oricum fara Domenicali lucrurile nu au cum sa mearga mai prost, este pus simplu imposibila aceasta varianta. Iar daca Byrne se intoarce, deja sansele alea arata mai bine!
    4 0
  • @2012
    In acelasi timp ma gandesc foarte serios la varianta Button pentru 2013. Sincer sunt foarte multe lucruri care il fac pe Button sa fie interesant de Ferrari pentru 2013. Alonso piloteaza curat, Button la fel. Button il poate motiva pe Alonso si invers dar fara sa fie scantei. In acelasi timp Button poate sa vina cu o noua gandire strategica pe timp de ploaie, exact acolo unde baietii de la Ferrari sunt in bezna, iarasi un lucru foarte bun. Cu Alonso si Button, Ferrari au sansa la un titlu mondial mult mai mare decat cu Alonso si Massa. Eu zic ca este o varianta care are toate sansele sa se intample. Si cred ca atat Alonso cat si Button sunt foarte interesati de reusita acestei variante.
    4 0
  • mobius
    nu cred ca ar fi rau
    Si eu cred ca Alonso si Button se vor intelege si vor forma o echipa mult mai buna decat este acum Alonso si Massa. Practic Alonso isi vede de treaba lui, dar Massa nu, probabil Ferrari au oarece obligatii fata de Jan Todt, daca il tin in continuare.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru