Presă: Force India este în colaps financiar. Ecclestone încearcă să salveze echipa

de Daniel Popescu
Vineri, 18.01.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Force India este în criza financiară după ce copropietarul Vijay Mallya a rămas fără resurse, iar Bernie Ecclestone încearcă să salveze echipa de la faliment, potrivit presei italiene.

După ce HRT şi-a închis portiale la finalul anului trecut, o altă echipă de Formula 1 traversează o perioadă dificilă din punct de vedere economic.

Publicaţia italiană Italiaracing susţine că Force India este în pragul colapsului din cauza faptului că Vijay Mallya, coproprietarul echipei, nu mai are resurse financiare pentru a asigura bugetul echipei.

Informaţia nu este una surprinzătoare în condiţiile în care miliardarul indian are numeroase probleme financiare cu alte companii pe care le deţine. Cea mai cunoscută este linia aeriană Kingfisher, care nu mai are dreptul de a efectua zboruri din cauza datoriilor, angajaţii intrând frecvent în grevă din cauza salariilor restante.

Urmareste Automarket
De asemenea, problemele financiare ar putea justifica şi amânarea unui anunţ oficial cu privire la numele coechipierului lui Paul di Resta pentru sezonul viitor, echipa încercând să semneze cu un pilot capabil să aducă sponsori în condiţiile în care Ferrari încearcă să-l promoveze pe francezul Jules Bianchi.

Îngrijorat de perspectiva de a pierde a doua echipă într-un interval de numai câteva luni, Bernie Ecclestone încearcă să găsească o soluţie pentru a salva Force India de la faliment.

Potrivit sursei citate, soluţiile ar fi preluarea echipei de către germanul de origine română Colin Kolles, care a mai fost şef al celor de la Force India şi HRT, sau chiar de Flavio Briatore, care a părăsit Formula 1 după scandalul Crashgate din 2009.

Mallya deţine 42.5% dintre acţiunile echipei, iar un procent similar se află în posesia companiei indiene Sahara, care a anunţat în luna noiembrie un program de investiţii de 50 de milioane de dolari pentru dezvoltarea echipei.

Via Italiracing

Comentarii (2)

  • Ar fi pacat sa nu mai fie Force India in F1. Sint o echipa cu cateva realizari notabile.
    10 1
  • Williams a reusit in 2010,s-au listat la Bursa pina la urma,cu toata opozitia lui Eclestone,Lamborghini au vindut active prin anii '70,iar partea cu sponsorizarea e cea mai delicata,nimeni nu baga bani intr-un buzunar gaurit,trebuie "cusuta gaura"!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru